Drugi športi

Nadal že ima vsaj srebrno medaljo v Riu, Fognini pošteno prestrašil Murraya

Rio de Janeiro, 11. 08. 2016 22.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Španski teniški igralec Rafael Nadal nadaljuje z dobrimi predstavami na olimpijskem turnirju v Riu. Po zmagi nad Francozom Gillesom Simonom se je uvrstil v četrtfinale, pred igrami pa so mu mnogi dajali le malo možnosti, saj je zaradi poškodbe zadnji dvoboj odigral na Roland Garrosu. V konkurenci moških dvojic se je Nadal prebil v finale.

Nadal postaja tihi favorit olimpijskih iger. Zlato je osvojil že v Pekingu leta 2008.
Nadal postaja tihi favorit olimpijskih iger. Zlato je osvojil že v Pekingu leta 2008. FOTO: AP

Španski zastavonoša v Riu Rafael Nadal je v Rio prišel brez pravih pričakovanj, saj po poškodbi zapestja, ki jo je staknil na Roland Garrosu, ni vedel, ali bo sploh lahko nastopil, dejal pa je, da je zaradi pomanjkanja treninga na olimpijske igre prišel relativno slabo pripravljen. A za zdaj tega na igriščih Ria ne kaže, saj se je suvereno uvrstil v četrtfinale, potem ko je v osmini finala v zanimivem obračunu premagal Gillesa Simona (7:6, 6:3). Uspeh v posamični konkurenci je kasneje dopolnil še z uspehom v konkurenci moških dvojic, kjer je skupaj z Marcom Lopezom premagal kanadsko dvojico Daniel Nestor/Vasek Pospisil. To pomeni, da se bo Španec z olimpijskih iger vrnil vsaj z eno srebrno kolajno okoli vratu. V finalu se bo španska dvojica pomerila z romunsko navezo Florin Mergea/Horia Tecau.

V četrtfinale turnirja posameznikov se je uvrstil tudi Juan Martin Del Potro, s katerim bi se Španec lahko srečal v polfinalu, v kolikor se bo tja uvrstil. Argentinec je imel več dela od pričakovanj, potem ko je z 2:1 v nizih izločil Japonca Tara Daniela, sicer šele 117. igralca sveta. Napredovanje med osem najboljših si je poleg Nadala zagotovil še en Španec, in sicer Roberto Bautista-Agut, ki je v osmini finala premagal Luksemburžana Gillesa Müllerja. Pošteno se je za preboj v četrtfinale namučil branilec olimpijskega naslova Andy Murray. Škot je suvereno dobil prvi niz proti Fabiu Fogniniju, toda nato se je Italijan prebudil in šokiral Murraya v drugem nizu, v tretjem pa povedel s 3:1, a nato v svojem stilu povsem razpadel in do konca ni osvojil niti igre več, tako da se je Škot uvrstil med osem najboljših (6:1, 2:6, 6:3). V pravem trilerju je med osem najboljših napredoval francoz Gaël Monfils, ki je z 2:1 v nizih izločil Hrvata Marina Čilića.

Hrvata po pričakovanjih najboljša v dvojnem dvojcu
Hrvaška veslača Martin in Valent Sinković sta na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v dvojnem dvojcu po pričakovanjih osvojila zlato kolajno. Brata Sinković, ki sta bila v Londonu 2012 srebrna v dvojnem četvercu, sta na svetovnih prvenstvih 2014 in 2015 osvojila naslov svetovnih prvakov, tokrat pa uspehom dodala še olimpijski naslov.

Novozelandca Eric Murray in Hamish Bond sta v dvojcu brez krmarja osvojila zlato kolajno na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru in ponovila uspeh iz Londona 2012. Novozelandca sta na največjih tekmovanjih v tej disciplini nepremagljiva že zadnjih osem let. Srebro je pripadlo Južnoafričanoma, bron pa Italijanoma.

Švicarski veslači Simon Niepmann, Lucas Tramer, Mario Gyr in Simon Schuerch so novi olimpijski prvaki v četvercu brez krmarja za lahke veslače. S časom 6:20,51 so drugo uvrščene Dance premagali za skoraj sekundo in pol. Bron so si priveslali Francozi.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MM?
12. 08. 2016 10.19
+2
Nadal je očitno velik talent tudi za dvojice, pa še levičar je, kar prinaša tudi določeno "prednost".
Mich Diam
12. 08. 2016 10.02
+3
mu privoščim zlato medaljo! Po večjih problemih se pobrati, to moraš biti res dober!
lordslayer
12. 08. 2016 08.11
+5
glede na poškodbe in način igre, je dober da sploh še igra .... drgač se pa 24cur nekam zaletite s temi 3 sekundmini reklamami na vsakem prispevku ...