Drugi športi

Nadal priznal, da je imel psihične težave, zdaj se počuti 'perfektno'

Madrid, 07. 04. 2016 18.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa, Španec Rafael Nadal, je priznal, da je imel v lanskem letu težave psihološke narave, a da je zdaj to že zgodovina in otočan se že veseli otvoritve sezone na pesku, ki se tradicionalno začenja v Monaku.

Medtem, ko je Novak Đoković blestel, je Nadal močno zaostal za srbskim rivalom.
Medtem, ko je Novak Đoković blestel, je Nadal močno zaostal za srbskim rivalom. FOTO: Reuters

Rafael Nadal je kot ambasador kongresa na domači Majorki priznal, da je imel v lanskem letu predvsem težave psihološke narave, ki so močno škodovale njegovemu lovu za največjimi naslovi. Španec trenutno zaseda peto mesto na računalniški lestvici ATP, potem ko je leto 2015 minilo brez njegove končne zmage na katerem od turnirjev za grand slam.

"Lani sem tekmoval s samim sabo, zdaj tekmujem z nasprotniki," je na začetku kongresa z naslovom Lo que de verdad importa (Kar je zares pomembno) na domačem otoku povedal njegov častni predsednik in eden najbolj priljubljenih športnikov v Španiji in po svetu. "Leta 2015 nisem uspel premagati te napetosti. Toda zdaj se počutim dobro, perfektno pred mojim najljubšim delom leta. Lanska izkušnja me je še okrepila kot osebo. Zdaj nisem več napet med igro, nimam težav, ki sem jih imel lani," je nadaljeval Nadal.

Španski teniški igralec je govoril ob boku invalidne pevke Miriam Fernandez, paraolimpijskega plavalca Enhameda Enhameda in producenta ter pisca Paca Aranga. Enhamed je priznal, da je Nadal "spremenil življenje veliko ljudem", ker je primer tega, kako se trudi in tekmuje. Prvega junija bodo sicer v Nadalovem domačem Manacorju odprli akademijo Rafa Nadal, že poleti naj bi začeli s prvimi učnimi urami. "Želimo biti svetovna referenca tako v športnem smislu kot glede prenašanja vrednot, ki bodo služile za oblikovanje mladih," je pojasnil Nadal. Marčevsko gostovanje v Miamiju se sicer ni razpletlo po Špančevih željah, saj se je znova hitro poslovil od floridskega turnirja s porazom proti bosansko-hercegovskemu zvezdniku Damirju Džumhurju.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedo9GWTSmedo
07. 04. 2016 20.57
+2
Zdaj pred začetkom US open tenisa medijem kot obveza do sponzorjev laže, da je v perfektnem stanju. Daleč pa itak ne bo prišel, morda bo spet predal tekmo. Pa saj me ne briga, ne morem ga gledati, ker pred svojo servo vedno dela avtomatizirana drgnjenja po glavi.
Bravo7
07. 04. 2016 19.51
-3
Od kdaj je pa Nadal iz Velike Britanije??
Bravo7
07. 04. 2016 19.51
-3
Al je mislu novinarček da je Španija otok haha
Ziggi
08. 04. 2016 17.20
+1
.jest
08. 04. 2016 19.09
Ja, določeni komentatorji so res bogi. Prvo napišejo, potem probajo razmišljat. Neuspešno.
Ziggi
08. 04. 2016 19.38