Drugi športi

Nadal ne potrebuje operacije

Madrid, 05. 09. 2012 20.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Rafael Nadal ima že nekaj časa hude težave zaradi kroničnih bolečin v levem kolenu in že dlje ne trenira in igra turnirjev. Po zdravniških pregledih so ugotovili, da operacija ne bo potrebna, po optimističnih napovedih pa bo za trening nared v mesecu dni.

Rafael Nadal je izpustil tako olimpijski turnir v Londonu kot OP ZDA, ki poteka v New Yorku. Zdravnik španske teniške zveze Angel Ruiz-Cotorro je prepričan, da bi se lahko Nadal že čez en mesec vrnil k teniškim pripravam, ob predpostavki, da se bo dobro odzival na intenzivno fizioterapijo ter terapijo z laserjem problematičnega levega kolena. Nadal, ki je trenutno na tretjem mestu svetovne moške teniške ATP lestvice, je zadnji dvoboj igral 28. junija, ko je v drugem krogu Wimbledona izgubil proti Čehu Lukašu Rosolu.

"Mislim, da operacija ne bo potrebna, trenutno skušamo koleno sanirati s fizioterapijo v povezavi s hidroterapijo in terapijo z laserjem. Po enem mesecu terapije bomo videli, kakšen bo njen učinek in ali je prišlo do napredka. Če se bodo zadeve odvijale v pozitivni smeri, bi lahko Nadal že v roku enega meseca začel z normalnim treningom, v roku dveh mesecev pa bi se lahko že dovolj okrepila tudi kolenska vez," je prepričan španski zdravnik.

Rafael Nadal je nazadnje tenis igral na turnirju za grand slam v Wimbledonu.
Rafael Nadal je nazadnje tenis igral na turnirju za grand slam v Wimbledonu. FOTO: Reuters


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lordslayer
06. 09. 2012 08.06
+4
to je pa posledica njegovega agresivnega načina igranja ... Federer ni bil še nikoli resneje poškodovan, ker ima dosti bolj "elegantno" igro, zato pa tudi ne najde odgovora za Nadala :)