Drugi športi

Nadal izgubil prvo mesto in že končal sezono: Dobro leto zaradi tenisa, a slabo zaradi poškodb

London, 05. 11. 2018 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski teniški igralec Rafael Nadal je danes prek socialnega omrežja potrdil, da ne bo nastopil na letošnjem zaključnem turnirju, ki bo med 11. in 18. novembrom v londonski O2 Areni. Na njem bo nastopilo osem najboljših igralcev na svetu v tej sezoni, nagradni sklad pa znaša osem milijonov dolarjev.

Rafael Nadal je imel v letošnji sezoni ogromno težav s poškodbami, je sicer osvojil turnir na peščenih igriščih Rollanda Garrosa.
Rafael Nadal je imel v letošnji sezoni ogromno težav s poškodbami, je sicer osvojil turnir na peščenih igriščih Rollanda Garrosa. FOTO: AP

Rafael Nadal je zaradi poškodbe izven tekmovalnega pogona od avgustovskega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, poleg njega pa bo na finalnem turnirju v Londonu manjkal tudi Argentinec Juan Martin del Potro. "Pozdravljeni. Te besede vam pišem ob koncu letošnje sezone. Težko leto je za menoj. Dobro zaradi tenisa, ki sem ga igral in lovorik, ki sem jih osvojil, a slabo zaradi poškodb, ki so me ves čas pestile. Poskušal sem storiti vse, da bi bil nared za zaključek sezone. Želel sem nastopiti v Parizu in Londonu. A žal sem imel težave s trebušno mišico, kolena in v gležnju, ki je bil danes operiran. Te težave so se že večkrat pojavile in me niso vedno motile, a žal so mi zdravniki odsvetovali, da s tovrstnimi bolečinami nastopim v Londonu. Odsotnost bom raje izkoristil za popolno okrevanje, da bo bom stoodstotno pripravljen za naslednjo sezono. Hvala vsem za podporo," je na svojem twitter profilu zapisal 17-kratni zmagovalec na turnirjih 'velike četverice'.

Na zaključnem turnirju sezone bodo tako nastopili Srb Novak Đoković, Švicar Roger Federer, Nemec Alexander Zverev, Južnoafričan Kevin Anderson, Hrvat Marin Čilić in Avstrijec Dominic Thiem, kot "rezervista" pa bosta na njem nastopila tudi Japonec Kei Nišikori in Američan John Isner. Nadal je sicer danes izgubil prvo mesto na lestvici ATP, na tem položaju ga je nasledil Đoković, ki je sicer minuli konec tedna senzacionalni izgubil finale mastersa v Parizu proti Karenu Hačanovu

Znane skupine zaključnega turnirja v Londonu
V skupini Gustavo Kuerten so Đoković  Zverev, Čilić in Isner, ki je zamenjal poškodovanega Nadala.
V skupini Lleyton Hewitt so Federer, Anderson, Thiem in i Nišikori, slednji je zapolnil nastalo vrzel po poškodbi Argentinca Juana Martina del Potra.

V polfinale se bosta prebila po dva najboljša igralca iz obeh skupin. Na lanskem zaključnem turnirju je slavil Bolgar Grigor Dimitrov po zmagi nad Belgijcem Davidom Goffinom.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
05. 11. 2018 20.28
-1
Pozdrav se noleeeeeeeeeeeeeeeeeee pa več kot zasluženo nr 1