Drugi športi

Se bo skoraj 17 milijonov res 'sprehodilo' skozi Celje?

Celje, 18. 10. 2015 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zvezdništvo rokometnega velikana Paris Saint Germaina je bilo ob njihove sinočnjem prihodu v Celje vidno na vsakem koraku. Zasebno letalo, v hotelu so nameščeni vsaj v svojo sobo, 'zakupljeno' praktično celotno nadstropje, varnostniki ...

Včeraj pozno popoldne Celje ni bilo le prizorišče nogometnega dvoboja Prve lige Telekom Slovenije med Celje in Mariborom, na katerem je padel morda celo najlepši gol (Agim Ibraimi) dosedanjega dela prvenstva. Knežje mesto je gostilo denimo tudi svetovno prvenstvo v kettlebell športu. A največji zvezdniki, ki so prikorakali v tretje največje slovensko mesto so bili rokometni zvezdniki Paris Saint Germaina. Zasedba s proračunom težkim krepko prek 16 milijonov evrov. V Slovenijo so pripotovali z zasebnim letalom, pristali na mariborskem letališču Edvarda Rusjana, ob 18. uri v Zlatorogu opravili krajši trening pred dvobojem.

Na Zvonimirja Serdarušića v Celju nimajo najlepših spominov.
Na Zvonimirja Serdarušića v Celju nimajo najlepših spominov. FOTO: Damjan Žibert
Pred dvorano je čakalo ogromno fantov, željnih fotografiranja s francoskimi zvezdniki kova Nikola Karabatić, Thierry Omeyer, Luc Abalo, Xavier Barachet in drugi, večina pa jih je avtogram oz spominski sebek tudi dočakala. Četa Zvonimirja Serdarušića, tistega, ki v Zlatorogu ni pustil vidnejšega rezultatskega pečata, z izjemo nekaterih zgrešenih, pregrešno dragih igralskih investicij, pa se je takoj po treningu odpravila v Laško, kjer jih stroka skuša kar najbolj oddaljiti od kakršnegakoli 'motilca' osredotočenosti na dvoboj rokometne Lige prvakov.

Vsak v svoji sobi
Za razliko od večine evropskih velikanov, pri PSG ničesar ne želijo prepuščati naključju. Tako ima vsakdo izmed igralcev svojo hotelsko sobo, varnostniki pa preprečujejo, da bi jim kdorkoli povzročal nevšečnosti, morda celo trkal na vrata. Že zdaj je jasno, da bodo hitro po končanem dvoboju odšli na avtobus in naravnost proti Mariboru, od koder se bodo z zasebnim letalom vrnili v domovino. Čeprav so redki, ki verjamejo, da je danes Celje sposobno presenetiti zvezdnike, pa je vsakršno presenečenje možno le na krilih zvestih navijačev. Neuradno naj bi bilo za dvoboj v Zlatorogu na voljo le še 300 vstopnic, a če je bilo še vsaj nekaj upanja, da bo imel Tamše na voljo tudi Zarabca je pred nekaj trenutki postalo jasno, da za nastop ne bo pripravljen.
Branko Tamše ne bo mogel računati na Zarabca.
Branko Tamše ne bo mogel računati na Zarabca. FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pipsl
18. 10. 2015 13.41
+2
spominjam se časov, ko so tekmeci priznavali, da je celje v svoji dvorani nepremagljivo. dodana vrednost je bilo celjsko občinstvo. in ne samo srčno, tudi fer je celjsko občinstvo. spoštovalo je tudi nasprotnike in jih za dobre akcije ali fair play primerno nagradilo z aplavzom. še posebej je korektno pozdravilo tudi svoje bivše igralce, čeprav so prišli v celje tokrat v vlogi nasprotnika. skratka... upam, da boste tudi tokrat v celju dodana vrednost ekipi in ja, celje lahko premaga tudi parižane. tekma se prične z rezultatom 0:0. in sreča pomaga hrabrim in srčnim :-)
mutant 1
18. 10. 2015 14.07
+1