Drugi športi

Na Van Gaala zdaj vrši pritisk še Bolt: 'Ne bi bil zmožen igrati za Man United pod njegovim vodstvom'

Manchester, 20. 01. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.L./M.G.
Komentarji
0

Jamajški sprinterski superzvezdnik Usain Bolt že dalj časa ne skriva želje, da bi mogoče nekoč zaigral za sloviti Manchester United, pa čeprav je profesionalni atlet in se ni nikoli prav aktivno ukvarjal z nogometom. Toda pod taktirko Nizozemca Louisa van Gaala pravi, da ne bi bil zmožen igrati.

Usain Bolt, ki je pri 29 letih v atletiki osvojil vse, kar se osvojiti da, si še vedno želi zaigrati za klub, za katerega navija že vse od otroštva – Manchester United. Dobitnik šestih zlatih olimpijskih medalj in enajstkratni svetovni prvak že nekaj let ne skriva želje, da bi rad nekoč zaigral na sveti zelenici Old Trafforda in zabijal gole v rdečem dresu. Čeprav je to vselej bil malo verjeten scenarij, je sedaj še Bolt sam dejal, da se ne vidi v dresu rdečih vragov, vsaj toliko časa še ne, dokler bo na klopi rdečih iz Manchestra sedel med navijači nepriljubljen Louis van Gaal.

Van Gaal ima novega javnega kritika.
Van Gaal ima novega javnega kritika. FOTO: Reuters

Nizozemski strateg je v letošnji sezoni pod hudim udarom kritikov, saj vragi v letošnji sezoni igrajo neatraktiven in dolgočasen nogomet. Poleg tega so že po skupinskem delu izpadli iz prestižne Lige prvakov, v domačem prvenstvu pa zasedajo (zanje) skromno peto mesto. Jamajški kralj sprinta je naslednji v vrsti, ki se je obregnil čez igre Uniteda in delo njihovega stratega. "Ko gledam, kako ekipa igra pod Van Gaalom in kakšen je kot osebnost, si ne želim, da bi bil on moj trener. Ne bi si želel zaigrati pod njegovim vodstvom. Očitno bom moral na priložnost, da zaigram za United preložiti, dokler ta ne zamenja trenerja," je povedal Bolt na podelitvi za jamajškega športnika leta. Jamajčan že nekaj let meni, da bi bil dober nogometaš zaradi svoje hitrosti, kar je vnovič povedal v lanskem letu, ko se je United izjemno mučil pred golom svojih nasprotnikov. "Mislim, da bi bil zelo dober, ker sem v odlični formi, sem izredno hiter, imam dober nadzor nad žogo ter zelo dobro razumem in berem nogometno igro," je še povedal popularni Bolt. Ali bo res kdaj zaigral za rdeče vrage, bomo tako, vsaj po njegovih besedah sodeč, morali počakati (še) toliko časa, kolikor bo na vroči klopi rdečih vragov sedel izkušeni Nizozemec.

Boltu - tako kot mnogokateremu navijaču rdečih vragov - ni všeč Louis van Gaal.
Boltu - tako kot mnogokateremu navijaču rdečih vragov - ni všeč Louis van Gaal. FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.