Drugi športi

Na SP v Solkanu dvojna slovenska zmaga

Solkan, 14. 06. 2013 23.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah se je za Slovence zelo dobro začelo. V finalu kanuističnih dvojcev sta zmagala Sašo Taljat in Luka Božič, sicer specialista za slalomske vožnje v konkurenci C-2.

Svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah bi se za slovensko reprezentanco težko začelo bolje, kot se je. Že uvodni dan so za evforijo ob Soči poskrbeli kanuisti, ki so v konkurenci dvojcev osvojili zlato in srebro. Do tretjega naslova svetovnih prvakov sta priveslala Luka Božič in Sašo Taljat, Blaž Cof in Simon Hočevar pa sta sploh na prvi tekmi v C-2 priveslala do srebra. Vodilna po kvalifikacijah Luka Žganjar in Peter Žnidaršič sta bila na koncu osma, kajakašica Ajda Novak pa je bila sedma.

V atraktivnem nočnem finalu pod žarometi so slovenski tekmovalci v dvojcih blesteli kot še nikoli. Luka Božič in Sašo Taljat sta dvema zlatima kolajnama s SP v Sortu leta 2010 na domači progi dodala še tretji naslov svetovnih prvakov v spustu, drugega v sprintu. "Zelo sva vesela še enega uspeha v spustu. Na SP v spustu sva startala trikrat in osvojila tri zlate kolajne. To je največ, kar lahko osvojiš v športu. Finalna vožnja je bila skoraj popolna, zgornji del je bil zelo dober, v spodnjem delu pa sva šla malce iz linije, ampak se je vseeno izkazala za hitro, tako da sva na koncu slavila," je povedal Luka Božič, za katerega je to že drugo odličje z največjih tekmovanj v tednu dni. Prejšnji vikend je namreč z ekipo kanuistov na EP v slalomu osvojil bron. Navdušen je bil tudi Sašo Taljat: "Ponovno sva zmagala, tokrat na domačem terenu, kar je še lepše doživetje kot v Sortu. Rezultat je fantastičen, sploh ker sva se naknadno odločila, da bova startala v spustu." 

Luka Božič in Saša Taljat
Luka Božič in Saša Taljat FOTO: Reuters

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ANTIŽABAR89
14. 06. 2013 23.42
+6