Drugi športi

Na OP Avstralije rekorden nagradni sklad

Melbourne, 02. 10. 2012 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prireditelji odprtega prvenstva Avstralije, prvega velikega turnirja za grand slam v sezoni, znova rušijo mejnike. Zagotovili so namreč rekorden nagradni sklad, ki bo znašal kar 31,1 milijona ameriških dolarjev. Z njim želijo potešiti želje vseh nastopajočih, ne le finalistov.

V avstralskem Melbournu so skrajno resno vzeli grožnje številnih nezadovoljnih teniških igralcev, predvsem v moški konkurenci, ki so zagrozili celo z bojkotom zaradi po njihovem mnenju nepravične delitve nagradne pogače med vse udeležence štirih največjih turnirjev za grand slam. V primerjavi z letošnjim Australian opnom bo imel prihodnji za kar štiri milijone ameriških dolarjev višji nagradni sklad. Vodja turnirja Craig Tiley je celo postregel s podatkom, da gre za največje povečanje v zgodovini turnirja.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: Reuters

Izvršni direktor avstralske teniške zveze Steve Wood ni skrival zadovoljstva, da bodo na OP Avstralije razpolagali s po njegovim mnenjem enim največjih nagradnih skladov v zgodovini športa: "Za te neverjetne športnike smo zagotovili največji nagradni sklad. Tudi v prihodnje si bomo prizadevali, da bi Australian open še naprej ostal glavni podpornik poklicnih igralcev v tenisu in še naprej skrbel za njihovo finančno dobrobit."

Zlasti tisti igralci, ki se s turnirja poslovijo v uvodnih krogih, se pritožujejo, da dobijo le delček sicer bogatih in zelo radodarnih nagradnih skladov, saj največji delež pobere teniška elita. Kritike so vzeli resno tudi organizatorji preostalih treh turnirjev za grand slam Wimbledona, Roland Garrosa in OP ZDA ter zvišali izplačila poražencem v prvih krogih. Na letošnjem Australian opnu je vsak od poražencev v prvem krogu domov odnesel 21.500 dolarjev. Sicer pa v Melbournu upajo, da bo januarja na njihovem turnirju zaigral tudi španski teniški as Rafael Nadal, ki je letos po maratonskem finalu izgubil proti Srbu Novaku Đokoviću. Nadal je izpustil večino turnirjev v drugi polovici sezone zaradi težav s kolenom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ays1979
03. 10. 2012 03.04
Avstralci rušijo mejnike: grand slam v Melbournu januarja z rekordnim nagradnim skladom Tenis - torek, 02.10.2012 09:46 Tekst: (sta) Na portalu dnevnika je bil isti članek objavljen z drugačnim naslovom ... dvajset minut prej!!! Enako se je zgodilo pri članku o teniških zaslužkarjih.... copy paste...
prostar
02. 10. 2012 12.41
+2
letos grem na tenis v Melbourn
nole13
02. 10. 2012 12.53
+1