Drugi športi

Na EP le tri slovenske posadke

Sevilla, 27. 05. 2013 16.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znani so slovenski potniki na evropsko veslaško prvenstvo v Sevillo. Slovenijo bodo zastopale le tri posadke. Letošnje EP je prvič postavljeno v spomladanski termin, ko je bila ponavadi na sporedu prva tekma svetovnega pokala.

Na veslaškem evropskem prvenstvu v španski Sevilli bodo nastopile le tri slovenske posadke: dvojni četverec, lahki dvojni dvojec in lahki skifist Rajko Hrvat. Selektor Miloš Janša je po poškodbi Mateja Rojca moral iskati zamenjavo zanj v dvojnem četvercu. Po opravljenih testiranjih se je odločil za Aleša Zupana, Jure Grace pa ostaja doma. V dvojnem četvercu bodo tako nastopili Aleš Zupan, Jan Špik, Gašper Fistravec in Luka Špik, v lahkem dvojnem dvojcu pa Matevž Malešič in Jure Cvet. Slovenija ne bo imela čolna med dvojnimi dvojci, kjer sta bila sprva prijavljena Zupan in Grace, prav tako tudi ne med enojci, kjer je selektor sprva preigraval možnost nastopa Luke Špika, potem pa drugega člana dvojnega dvojca, ki ne bi zapolnil četverca. Zdaj se je Janša odločil, da bo v Sevillo odpotovalo sedem veslačev, medtem ko je Rojec že na rehabilitaciji poškodbe hrbtenice.

Luka Špik bo nastopil v dvojnem četvercu.
Luka Špik bo nastopil v dvojnem četvercu. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Zupan, Jan Špik, Fistravec in Luka Špik bodo nastopili v konkurenci 13 čolnov, med njimi pa zagotovo najbolj izstopata posadki Nemčije in Hrvaške, olimpijska prvak in podprvak. Lani je slovenska posadka, od katere sta v sedanji postavi Jan Špik in Gašper Fistravec, na EP osvojila bronasto medaljo. Med lahkimi dvojnimi dvojci, kjer za Slovenijo nastopata Malešič in Cvet, so najštevilčnejše prijave, saj bo v konkurenci 22 čolnov, v lahkem enojcu, ki je sicer neolimpijska disciplina, pa bo v konkurenci 14 skifistov nastopil Hrvat.

Letošnje EP je prvič postavljeno v spomladanski termin, ko je bila ponavadi na sporedu prva tekma svetovnega pokala. Na EP bo nastopilo 543 tekmovalcev in tekmovalk iz 34 držav, od najboljših pa manjka le Velika Britanija, so sporočili iz Veslaške zveze Slovenije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krtaksn
27. 05. 2013 20.35
-6
Še to je preveč, to so plačani izleti! Razen Špika je vse tema! Poleg tega so vsi prejemniki davkoplačevalskega denarja - beri zaposleni v policiji oziroma SV.
Grizzly04
27. 05. 2013 22.00
+8
dej ne bluzi če neveš... niti en ni zaposlen razen špika, vsi drugi so študentje oz brez poselni ki trenirajo iz užitka, S prve roke povem z enim treniram