Drugi športi

Murray zabeležil že 650. karierno zmago, v četrtfinalu tudi Wawrinka, Nišikori in Čilić

Pariz, 05. 06. 2017 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Andy Murray se je brez izgubljenega niza uvrstil v četrtfinale OP Francije in zabeležil že 650. zmago v karieri. V četrfinalu so v moškem delu grand slama tudi Kei Nišikori, Stan Wawrinka in Marin Čilić, v ženski konkurenci pa Jelena Svitolina, Simona Halep, Caroline Garcia in Alize Cornet.

Andy Murray stopnjuje formo na odprtem teniškem prvenstvu v Parizu. Prvi nosilec turnirja posameznikov se je prebil v četrtfinale, potem ko je v osmini finala brez izgubljenega niza premagal 21-letnega Rusa Karena Hačanova. Škot je vpisal svojo 650. karierno zmago. Murray je po zmagi proti Argentincu Juanu Martinu del Potru s 7:6 (8), 7:5 in 6:0 v osmini finala Roland Garrosa prikazal še bolj prepričljivo predstavo, Rusa je ukanil z izidom 6:3, 6:4, 6:4. Prvi nosilec ni imel težav z Rusom, 53. igralcem sveta, ki je na poti do osmine finala izločil Čeha Tomaša Berdycha in Američana Johna Isnerja. V svojem sedmem pariškem četrtfinalu se bo pomeril Japoncem Keiom Niškorijem, ki je s 3:1 v nizih premagal Španca Fernanda Verdasca.

Marin Čilić se je prvič v karieri prebil v četrtfinale turnirja na pariškem pesku, drugega turnirja za grand slam v sezoni. V četrtfinale je napredoval tudi Švicar Stan Wawrinka, potem ko je v obračunu dneva premagal Francoza Gaela Monfilsa. Wawrinka in Čilić se bosta pomerila za mesto v polfinalu. Tretji nosilec Wawrinka, ki je na pariškem pesku slavil pred dvema letoma, je Francoza Monfilsa ugnal s 7:5, 7:6 (7), 6:2. Sedmi nosilec Čilić je napredoval, potem ko je njegov tekmec v osmini finala odprtega prvenstva Francije Južnoafričan Kevin Anderson v drugem nizu pri vodstvu Hrvata s 6:3, 3:0 predal dvoboj zaradi poškodbe stegenske mišice. Čilić je prvi Hrvat v četrtfinalu Roland Garrosa po letu 2006, ko je imela Hrvaška v tej fazi tekmovanja dva predstavnika Maria Ančića in Ivana Ljubičića.

Španec Pablo Carreno Busta se bo v četrtfinalu udaril s "kraljem peska" rojakom Rafaelom Nadalom. Avstrijca Dominica Thiema pa čaka četrtfinalni dvoboj proti Srbu Novaku Đokoviću, lanskemu zmagovalcu pariškega turnirja.

Znani sta še dve četrtfinalistki turnirja posameznic. Tretja nosilka Romunka Simona Halep je s 6:1, 6:1 odpravila Španko Carlo Suarez Navarro. Romunka velja za eno od favoritinj na letošnjem Roland Garrosu, z zmago pa bi na svetovni lestvici na prvem mestu prehitela tudi trenutno vodilno Nemko Angelique Kerber. A dejstvo je, da Halepova v Parizu ni zmagala še nikoli. najbližje je bila leta 2014, ko jo je v finalu ustavila Rusinja Marija Šarapova. "Mislim, da sem danes pokazala najboljšo igro na letošnjem turnirju," pa je bila po zmagi optimistična 25-letna Halepova. Ukrajinka Jelina Svitolina, peta nosilka, pa je bila boljša od Hrvatice Petre Martić s 4:6, 6:3, 7:5. Halepova in Svitolina se bosta udarili za polfinalno vstopnico.

Mesto v četrtfinalu so si že prej zagotovile Latvijka Jelena Ostapenko, Danka Caroline Wozniacki, Francozinja Kristina Mladenović, Švicarka Timea Bacsinszky. Zadnji četrtfinalni par je bil znan po dvobojih Francozinj Caroline Garcia - Alize Cornet ter Paragvajke Veronice Cepede Royg in Čehinje Karoline Pliškove. Garcia je brez težav premagala Cornetovo s 6:2, 6:4, druga nosilka Pliškova pa je za zmago proti Cepede Roygovi potrebovala tri nize z 2:6, 6:3, 6:4.

Andreja Klepač je izpadla v osmini finala turnirja ženskih dvojic, s Španko Mario Jose Martinez-Sanchez je izgubila proti drugima nosilkama Rusinjama Jekaterini Makarovi in Jeleni Vesnini s 6:3, 3:6, 2:6.

Andy Murray
Andy Murray FOTO: AP

Izidi:

- moški:
- osmina finala:
Andy Murray (VBr/1) - Karen Hačanov (Rus) 6:3, 6:4, 6:4;
Kei Nishikori (Jap/8) - Fernando Verdasco (Špa) 0:6, 6:4, 6:4, 6:0;
Stan Wawrinka (Švi/3) - Gael Monfils (Fra/15) 7:5, 7:6 (7), 6:2;
Marin Čilić (Hrv/7) - Kevin Anderson (JAR) 6:3, 3:0 - predaja;

- ženske:
- osmina finala:
Jelina Svitolina (Ukr/5) - Petra Martić (Hrv) 4:6, 6:3, 7:5;
Simona Halep (Rom/3) - Carla Suarez (Špa/21) 6:1, 6:1;
Caroline Garcia (Fra/28) - Alize Cornet (Fra) 6:2, 6:4;
Karolina Pliškova (Češ/2) - Veronica Cepede Royg (Par) 2:6, 6:3, 6:4.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.