Drugi športi

Murray in Del Potro finalista olimpijskega teniškega turnirja

Rio de Janeiro, 13. 08. 2016 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski teniški igralec Andy Murray je v polfinalu olimpijskega turrnija z 2:0 v nizih premagal Japonca Keija Nišikorija. Drugi finalist je Argentinec Juan Martin Del Potro, ki je z 2:1 v nizih izločil Španca Rafaela Nadala.

Britanski teniški zvezdnik Andy Murray bo imel priložnost za obrambo posamičnega olimpijskega naslova s prejšnjih iger v Londonu 2012. V polfinalu moškega turnirja v Riu je brez večjih težav premagal Japonca Keija Nišikorija s 6:1, 6:4. Če bo Škotu uspelo dobiti še zadnji dvoboj v Riu, bo postal prvi z uspešno obrambo olimpijske zlate medalje med teniškimi igralci.

V velikem finalu Ria bo njegov tekmec Argentinec Juan Martin Del Potro, ki je po maratonskem dvoboju premagal prvaka iz Pekinga 2008 Španca Rafaela Nadala. Dvoboj je trajal več kot tri ure, Argentinec je bil boljši z 2:1 v nizih, odločilnega je dobil po podaljšani igri s 7:6 (7:5). Oba igralca sta uprizorila nekaj vrnitev in naredila tudi precej napak ter zapravljala vodstvo, je bil na koncu boljši Argentinec s 5:7, 6:4, 7:6 (5).

V tretjem nizu je imel del Potro v podaljšani igri dve zaključni žogi, eno je Nadal še rešil, nato pa poslal žogico izven igrišča in s tem izgubil možnost za drugo olimpijsko zlato v karieri. Del Potro ima tako že najmanj srebrno medaljo, na poti do finala pa tudi dva prestižna "skalpa". Že v uvodu je v Riu presenetil prvega favorita Srba Novaka Đokovića, zdaj pa še zmagovalca iz Pekinga 2008.

Andy Murray
Andy Murray FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.