Drugi športi

Gaber potrdil selitev v Montpellier, z njim tudi Dolenec

Velenje, 21. 11. 2012 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska rokometna reprezentanta Jure Dolenec in Matej Gaber bosta športno pot nadaljevala pri francoskem velikanu Montpellierju. Škofjeloški dvojec je s klubom, pri katerem si kruh služita Dragan Gajić in Vid Kavtičnik, sklenil 3-letno pogodbo.

Podoba slovenskih rokometnih državnih prvakov bo v prihodnji sezoni, kot vse kaže, močno spremenjena. Številnim nosilcem igre namreč poteče dogovor z delodajalci, pogovori o podaljšanju so v teku, a finančni okvirji, ki jih ponujajo evropski velikani, so precej boljši od tistih, ki jih lahko zagotovi vodstvo velenjskega Gorenja. Vodilni predstavniki kluba se namreč zavedajo, da nima smisla preseči svojih sposobnosti, obljubljati gradove v oblakih, saj bi s tem le še poglobili finančno krizo v klubu.

Jure Dolenec
Jure Dolenec FOTO: Damjan Žibert

In tudi zaradi mamljivih, predvsem pa ambicioznih delodajalcev se s Francijo in tamkajšnjim velikanom Montpellierjem spogledujeta eden od stebrov obrambe Matej Gaber in desni zunanji rokometaš Jure Dolenec (najverjetneje namesto Petra Metličića). "Lahko potrdim, da sem sklenil 3-letno pogodbo s klubom," je za 24ur.com povedal Škofjeločan Gaber, podrobnosti prestopa Dolenca pa je razkril francoski velikan. Oba bosta namreč po koncu sezone odšla k zasedbi iz francoske obale.

Če temu dodamo še to, da je kapetan Marko Bezjak že ob koncu lanske sezone podpisal pogodbo z Magdeburgom in da še nekaterim ključnim igralcem poteče pogodba (tudi desnokrilnemu igralcu Fahrudinu Meliću), bo velenjska podoba v novi sezoni povsem spremenjena.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NINANANA68
21. 11. 2012 21.51
+3
kolikor denarja, toliko muzike...žal...vendar fantom privoščim :)
NINANANA68
21. 11. 2012 21.51
+5
...vsak dela za denar in njihova služba je igranje rokometa...
fcb4ever
21. 11. 2012 16.41
+8
Gorenje bo drugo leto močno nazadovalo, po vsej vrjetnosti pa bo Bezjaka zamenjal Staš Skube iz Trima..