Drugi športi

Odbojkarji Modene iz Stožic brez izgubljenega niza

Ljubljana, 05. 11. 2015 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarji ACH Volleyja so v uvodni tekmi svoje devete Lige prvakov pričakovano izgubili. Premoč so moral priznati favorizirani Modeni Volley, ki je v Stožicah zmagala s 3:0 v nizih.

Čeprav italijanski pokalni prvaki zagotovo niso pokazali svoje najboljše igre, pa so bili vseeno precej boljši tekmec. Pri slovenskih prvakih je bil korektor Eric Mochalski premalo, da bi se lahko upirali zvezdniškim tekmecem, v prvem nizu so sicer imeli priložnost, toda zaključne žoge niso izkoristili. V nadaljevanju pa so Italijani povsem prevzeli nadzor in tekmo mirno pripeljali h koncu.

Prvi niz ni bil ravno sinonim za kakovost. Obe ekipi sta delali napake, ACH na začetku niza, ko ni mogel uspešno zaključiti napada, Italijani, ki so povedli s 6:2 in 16:10, pa na koncu. Ljubljančani so v končnici predvsem zaradi serije točk Mochalskega izničili zaostanek, po dveh zaporednih blokih Jana Kozamernika izenačili na 24:24, po asu Maria Koncilje pa povsem nepričakovano prišli do zaključne žoge za vodstvo z 1:0. Toda po izenačenju je Samuel Walker dobil blok, Earvin N'Gapeth pa je z asom končal vse dvome o zmagovalcu niza.

Ljubljančani, ki so imeli v uvodnem delu le 36-odstotni napad, so se tudi v drugem nizu hitro znašli v zaostanku. Po asu razpoloženega brazilskega veterana Lucasa so že zaostajali s 5:9, njegov rojak Bruno pa je s servisi dokončno zlomil odpor ljubljanske ekipe, ki se je znašla v zaostanku s 13:20, s tem pa rešitve ni bilo več.

Modena do konca ni hotela prepustiti reči naključju. Kaznovala je vsako napako gostiteljev, si spet hitro nabrala zanesljivo prednost z 11:6. Mochalski v napadu Ljubljančanov tudi ni popuščal, a sam ni mogel držati koraka s tekmeci. Bil je sicer najzaslužnejši, da se je njegova ekipa približala na tri točke zaostanka, toda sledilo je nekaj napak, ob drugem tehničnem odmoru so gostje že vodili s 16:11. Po servisih N'Gapetha in blokih visokih gostov je prednost narasla na deset točk in upanja, da bi ACH Volley osvojil vsaj časten niz, je bilo konec. ACH Voley bo naslednjo tekmo lige prvakov igral 18. novembra, ko bo gostoval pri novosadski Vojvodini.

Andrej Flajs
Andrej Flajs FOTO: Damjan Žibert

Izid:
ACH Volley - Modena Volley 0:3 (-25, -17, -17)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.