Drugi športi

FOTO: Kauzer in Berčič pred domačimi navijači pokorila konkurenco

Ljubljana, 17. 08. 2013 00.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Divjevodaški konec tedna v Tacnu je minil v znamenju slovenskih kajakašev in kanuistov. Od štirih finalnih nastopov je naša reprezentanca vknjižila kar dve zmagi. Med kajakaši je bil najboljši Peter Kauzer, med kanuisti pa Anže Berčič.

Sobota posamičnih preizkušenj se je za slovensko izbrano vrsto odvil odlično. Omenjeni zmagi Petra Kauzerja in Anžeta Berčiča sta namreč za slovensko ekipo nedvomno dober obet pred zadnjo tekmo svetovnega pokala čez teden dni v Bratislavi in nato za svetovno prvenstvo v Pragi sredi septembra. Kauzer je po dveh letih znova osvojil stopničke, tokrat je bil nepremagljiv za vso konkurenco. Če že polfinale, kjer je ena vrata zadel in dobil dvesekundni pribitek, tega ni napovedoval, pa je Hrastničan v finalu vključil "reaktiven pogon", pustil vsa vrata pri miru in zmago slavil z veliko prednostjo. "Sam grem na vsako tekmo po zmago, tega sem še vedno sposoben, če le odpeljem svojo vožnjo, a se mi letos do zdaj še ni šlo. Upam, da sem zdaj prebil led, da bo Tacen nekakšna odskočna deska za naslednji dve tekmi. V Prago grem kot svetovni prvak, vsekakor bi rad nadaljeval v tem ritmu," je po zmagi povedal Kauzer.

Peter Kauzer
Peter Kauzer FOTO: Miro Majcen

Hrastničan zadnji dve leti ni stal na zmagovalnih stopničkah, nazadnje je bil najboljši prav na tem prizorišču, ko je Tacen gostil svetovno prvenstvo leta 2010. "Vsaka zmaga je sladka in nisem se preveč obremenjeval s tem, da sem že dve leti brez stopničk. Konkurenca v kajaku je zelo huda, že ena majhna napaka te ne samo oddalji od stopničk, ampak tudi od finala. Če ti nekaj tekem ne gre, začneš dvomiti vase. Lani sem vse stavil na olimpijske igre, izpustil tudi nekaj tekem svetovnega pokala, če jih ne bi, morda ne bi bilo dve leti posta. Danes pa sem pokazal, da sem še vedno hiter, in upam, da bom tako tudi nadaljeval," je še povedal "Kapsl", kot Kauzerja kličejo sotekmovalci. Še bolj je navdušil Berčič, ki je prvič zablestel na zadnji tekmi svetovnega pokala v Seu d'Urgellu, kjer si je privozil prvo zmago v karieri, tokrat pa poskrbel še za prvo zgodovinsko zmago kanuista v Tacnu. "Res sem vesel te zmage, čeprav ni prva, kot tista v Seu d'Urgellu, ampak je nekje na isti ravni. Nisem si predstavljal, da bom tako dobro odpeljal tukaj v Tacnu in da bom potem vodstvo zadržal. V polfinalu sem namreč naredil nekaj napak, a v finalu je šlo brez njih, tudi čoln je bolje tekel. Beni je imel nekaj smole, a je zelo močan tekmovalec in vesel sem, da imamo tako močno ekipo in da vsi skupaj napredujemo," pa je po zgodovinski zmagi dejal Berčič.

Anže Berčič
Anže Berčič FOTO: Miro Majcen

Vodilni po polfinalni vožnji kanuistov Benjamin Savšek pa je v finalu zgrešil že prva vrata in nato velikega zaostanka ni zmogel več nadoknaditi. "Ni bilo po mojih načrtih. Pripravil sem se dobro, poskusil ponoviti polfinalno vožnjo, a je tista prva zapornica zelo zahtevna. Malo prehitro sem skušal skočiti v prva vrata, a me je odneslo mimo, napake pa nisem mogel nadoknaditi. Sesulo me je že v prvih vratih in sem se že tam poslovil od dobre uvrstitve," pa je po posamični vožnji in devetem mestu dejal Savšek. Tudi kajakaš Simon Brus je v finalu po dobrem izhodišču iz polfinala storil dve večji napaki in pristal pri repu finalistov.

Kanuistom ekipno zlato, kajakašem srebro

Kajakaši in kanuisti so na tekmi svetovnega pokala v Tacnu opravili ekipne preizkušnje. Tudi te so bile, tako kot že posamična konkurenca, uspešne za slovenski tabor. Kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič so zmagali, kajakaši Peter Kauzer, Martin Albreht in Janoš Peterlin pa so bili drugi.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mircka
18. 08. 2013 11.55
+3
Zanimalo me je ,kdaj je danes (nedelja) tekma, pa sem komaj našla prispevek o tem dogodku. Kauzer je res dober, a podatka o pričetku tekme pa nisem našla. Mislim, da si tekma svetovnega pokala na domačih tleh, z domačimi favoriti zasluži naslovnico 24ur, ne pa da to temo komaj najdem. Saj bi še kaj dodala, a nimam previh besed, ki bi jih Admin objavil.
Mircka
18. 08. 2013 11.54
+2
Zanimalo me je ,kdaj je danes (nedelja) tekma, pa sem komaj našla prispevek o tem dogodku. Kauzer je res dober, a podatka o pričetku tekme pa nisem našla. Mislim, da si tekma svetovnega pokala na domačih tleh, z domačimi favoriti zasluži naslovnico 24ur, ne pa da to temo komaj najdem. Saj bi še kaj dodala, a nimam previh besed, ki bi jih Admin objavil.
Logik78
18. 08. 2013 00.51
+1
Luka Bozic je kralj. :-)
Logik78
18. 08. 2013 00.50
-1
Kauzer pozabljas na Peking in London.....Ne sirokousti se in furaj svoje. Bol pameten si ce si tiho.
Sosedovv
17. 08. 2013 14.58
+8
bravo fantje !!!!
pridnaov?ka
17. 08. 2013 14.27
-3
kaj je to..pokoriti??za pri koriti vem...