Drugi športi

Mladi kajakaši postali svetovni prvaki

New York, 15. 07. 2012 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kajakaši Martin Srabotnik, Vid Karner in Rok Markočič so si na prvenstvu za mladince in mlajše člane v ameriškem Wisconsinu priveslali naslov ekipnih svetovnih prvakov.

Predzadnji dan svetovnega prvenstva mladih so se v finalnih vožnjah pomerili kajakaši, kanuistke in dvojci tako v mladinski konkurenci kot med mlajšimi člani, posamičnim preizkušnjam pa so sledile še ekipne. Te so v slovenski tabor prinesle veliko veselja, saj so kajakaši Martin Srabotnik, Vid Karner in Rok Markočič priveslali do naslova mladinskih svetovnih prvakov. Zmagali so z veliko prednostjo sedmih sekund pred ekipama Avstralije in Nemčije. Čeprav je sprva kazalo, da bosta brez ekipnega nastopa ostala mlajša člana Martin Albreht in Matic Štrukelj, tretji član ekipe Simon Brus je moral zaradi poškodbe namreč izpustiti prvenstvo, sta tekmovalca tacenskega kluba na koncu le nastopila na ekipni tekmi. Tekmovalna pravila dovoljujejo nastop enega tekmovalca v več kategorijah, zato je mladinec Srabotnik nastopil še na ekipni tekmi mlajših članov.

Svetovni pokal v Tacnu - 3
Svetovni pokal v Tacnu - 3 FOTO: Damjan Žibert

Albreht, Štrukelj in Srabotnik so na progi naredili več napak in s šestimi kazenskimi sekundami prvenstvo končali na sedmem mestu. Slovenske barve sta v posamičnem finalu zastopala le kajakaša Srabotnik in Karner. Srabotnik je odlično veslal v polfinalu, kjer je dosegel drugi čas, a nato dan pozneje v finalu naredil preveč napak, da bi ponovil dosežek iz polfinala. Celjan je sicer veslal zelo hitro, a se nato dotaknil devetih vrat, kar ga je nekoliko zmedlo. Čeprav je poskušal nadoknaditi izgubljeni čas, so se napake le še vrstile. Na koncu je z osmimi kazenskimi sekundami prvenstvo končal na devetem mestu. Bolje se je odrezal njegov reprezentančni in klubski kolega Karner, ki je veslal odlično, imel nadzor nad vožnjo in s progo opravil brez kazenskih sekund. Varovanec Aleša Kudra je na koncu zasedel četrto mesto, za kolajno pa zaostal za sekundo. "Super, zelo sem zadovoljen. Pred startom je bilo vse v najlepšem redu, bil sem sproščen. Res je, da bi na koncu lahko iztisnil še nekaj več, a je bilo vseeno dobro in po pričakovanjih. Pred prvenstvom nisem pričakoval, da se bom boril za kolajne, ampak ko sem videl, da so drugi delali napake, sem imel še nekaj upanja," je povedal Karner.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.