Drugi športi

Mišmaševa izboljšala državni rekord, Špilerjeva nezadovoljna

Novo mesto, 16. 05. 2014 21.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Grosupeljčanka Maruša Mišmaš je na atletskem mitingu v Novem mestu izboljšala svoj članski državni rekord na 3000 m z zaprekami. Barbara Špiler je slavila v metu kladiva, vendar z nastopom in 65,82 m ni bila zadovoljna.

Prejšnji rekord je Mišmaševa dosegla v italijanskem Rietiju 20. junija lani (9:51,15). Že na uvodu v sezono je napovedala dobro formo tudi za letošnje evropsko prvenstvo, ki bo avgusta v Zürichu.Zmagala je s časom 9:44,04 in izpolnila normi B za olimpijske igre in svetovno prvenstvo. "Zelo sem vesela. Nisem pričakovala takega izboljšanja rekorda, čeprav sem si že na uvodni tekmi sezone za cilj zastavila dober izid. S trenerjem Svetlanom Vujasinom sva želela, bi bi prvi kilometre opravila v času 3:15 minute in da potem čim dlje zdržim ta ritem. Sama sem tekla, ni bilo prave konkurence, zato sem še bolj zadovoljna. Prihodnji teden grem na evropski klubski pokal v Amsterdam, kjer tudi ne pričakujem velike konkurence. S kolenom sem se danes sicer udarila ob oviro, vendar mislim, da bo čez teden dni dobro. Junija me čaka ekipno evropsko prvenstvo, vmes pa še kakšen miting. Mislim, da lahko tečem še bolje kot danes. EP je moj glavni cilj sezone, trenutno pa o pričakovanjih še ne morem veliko govoriti," je dejala Mišmaševa, tako kot Špilerjeva ena izmed najbolj obetavnih slovenskih atletinj; obe sta se v prejšnjih letih z odličji že izkazali v mladinskih konkurencah.

"Mrzlo in deževno je bilo, tekma pa se je vlekla, ker je skupaj nastopila dvajseterica. Tako ni bilo mogoče narediti nič posebnega. V nedeljo bo Špilerjeva nastopila še na Ptuju ter nato v sredo v Pekingu na mitingu svetovnega izziva Mednarodne atletske zveze. Trenutno je njen domet med 68 in 69 m, kar je za začetek sezone solidno. Posebej zato, ker smo letos zaradi EP načrtovali drugačen cikel treningov in najboljšo formo v drugi polovici sezone," je povedel Vladimir Kevo, trener Špilerjeve.

Barbara Špiler
Barbara Špiler FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.