Drugi športi

Mina Markovič dvakrat zlata, Janja Garnbret dvakrat srebrna v Chamonixu

Chamonix, 13. 07. 2015 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mina Markovič in komaj 16-letna Janja Garnbret sta novi zmagovalni tandem slovenskega športnega plezanja. Na evropskem prvenstvu v Chamonixu, ki je štelo tudi za točke svetovnega pokala, sta se z izjemnim plezanjem v polfinalu in finalu zavihteli na prvo in drugo mesto zmagovalnega odra. Skupaj sta Slovenki v Chamonixu petkrat stopili na stopničke.

"Zagotovo fenomenalen začetek sezone, ki si ga lahko le želiš, hkrati pa samo še potrditev tega, kar smo že vedeli, da smo zadnje čase z ekipo res dobro delali ter naredili fenomenalne treninge. Po srebrnih kolajnah z evropskih prvenstev mislim, da je ta zelo lep dodatek. Težavnost je tista disciplina v katero največ vlagam in mi tudi največ pomeni. Ja, ta je tista ta prava," je po zmagovitem uvodu v sezono in osvojenem evropskem zlatu dejala nova šampionka stare celine Mina Markovič.

Mina Markovič je v Chamonixu postala evropska prvakinja.
Mina Markovič je v Chamonixu postala evropska prvakinja. FOTO: Damjan Žibert

Po zaslugi Markovičeve so v Chamonixu dvakrat predvajali državno himno Slovenije Zdravljico v čast Markovičeve kot evropske prvakinje v težavnosti ter zmagovalke uvodne tekme svetovnega pokala. Markovičeva je v Chamonixu osvojila vsega skupaj tri kolajne, srebrno odličje ji je pripadlo še v skupnem seštevku evropskega prvenstva v kombinaciji, potem ko je bila pred dvema mesecema v Innsbrucku šesta v balvanih. Janja Garnbret je bila druga tako v svetovnem pokalu in na evropskem prvenstvu.

"Po tihem sem upala na takšen sanjski razplet. Vedela sem, da je čisto realno, da se zgodi. Kako si bova z Janjo razdelili mesta med sabo, nisem bila prepričana, a na koncu je razplet bil res super," je še dodala šampionka, ki pa ne bo imela veliko časa za proslavljanje: "Na prvem mestu je, da se spočijemo, naredimo še kakšen trening in gremo na naslednjo tekmo, čez dva dni bomo tako že nazaj v kombiju za Francijo."

Za dijakinjo 2. letnika Gimnazije Velenje Garnbretovo je sijajen debi v članski konkurenci. "Finala sploh nisem pričakovala, sploh pa ne stopničk. Sem samo uživala v plezanju, nobenega pritiska ni bilo. Ker je bila to moja prva članska tekma in sem tekmovala s konkurenco, ki je zelo močna, sploh nisem bila živčna, ker nisem vedela, kaj naj pričakujem. Čisto sproščena sem bila. Na vrhu finalne smeri sem bila 'ful' vesela, najprej sploh nisem mogla verjeti, da sem na stopničkah in še srebrna, zdaj počasi začenjam verjeti," je dejala aktualna evropska mladinska prvakinja med kadetinjami, ki jo v mladinski konkurenci letos čakata še eno evropsko in svetovno prvenstvo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Športnik44
13. 07. 2015 13.49
+3
Bravo Mina, Braaaaavo Janja - izvrstno,....