Drugi športi

Mezgec na prvo mesto postavil zdravje

Katovice, 06. 08. 2014 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kolesar Luka Mezgec, ki je bil drugi in tretji v tretji in četrti etapi 71. dirke po Poljski ter skupno na petem mestu, je odstopil. Kot je sporočil prek prek Twitterja, se je za ta korak pred gorskimi etapami odločil zaradi tega, ker želi pozdraviti poškodovano ramo.

Luka Mezgec
Luka Mezgec FOTO: Damjan Žibert

Slovenski kolesar Luka Mezgec je bil tretji v četrti etapi 71. dirke po Poljski. Na 236 km dolgi etapi od Tarnowa do Katowic sta kolesarja ekipe Giant Shimano v ciljnem sprintu premagala le Belgijec Jonas Van Genechten in Italijan Jacopo Guarnieri. Skupno vodilni je še vedno Čeh Petr Vakoč. Mezgec, ki je v tretji etapi med Kielcami in Rzeszowom na drugem mestu za las zgrešil etapno zmago, je ostal skupno peti s 27 sekundami zaostanka za Vakočem.

Na skupno drugo mesto se je prebil Avstrijec Matthias Krizek (+26 sekund), z drugega na tretje je nazadoval Belorus Jevgenij Hutarovič (+0:27), ki je bil peti v etapi. Četrti je Nizozemec Theo Bos (+0:27).

Predčasno slovo
"Moram reči, da sem zelo žalosten, ker moram jutri zapustiti dirko po Poljski. Toda zaradi poškodovane rame je to zame najboljša možna odločitev. Hvala celotni ekipi za pomoč v prvih štirih dnevih," je zapisal Mezgec, član ekipe Giant Shimano.

Mezgec je za spletno stran svoje ekipe dodal: "V sprintih v uvodnih etapah mi je še uspelo, da sem pozabil na bolečine v poškodovani rami. Toda naslednje etape bodo gorske, zato bi bilo to zame zelo težko. Razočaran sem, ker moram zapustiti ekipo, toda to je bila edina možna izbira."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.