Drugi športi

Mesarič: Tudi v Prekmurju igramo kakovosten hokej

Murska Sobota, 30. 05. 2012 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski prvak v hokeju na travi Lipovci je v finalu evropskega klubskega prvenstva skupine Challenge II po kazenskih strelih strl odpor portugalskega Lamasa CFU (5:4) in si po letu 2009 spet zagotovil preboj v najvišji rang tekmovanja (C1).

Robert Mesarič
Robert Mesarič FOTO: Arhiv HK Lipovci

Igralci Lipovcev so bili na olimpijskem stadionu za hokej na travi v Atenah po predtekmovanju drugi, za napredovanje v skupino C1 pa so se pomerili z ekipo Lamas CFU. Portugalci so povedli sredi prvega polčasa, dolgoletni kapetan Lipovcev in slovenske reprezentance Franc Maučec pa je do odmora rezultat poravnal. V drugem delu so Portugalci spet povedli, slovenski prvaki pa se niso predali in si po zaslugi Uroša Stanka priigrali kazenske strele. Mirnejše živce so ohranili Prekmurci in slavili s 5:4. Strel z bele točke je uspešno izvedel tudi Robert Mesarič.

Spet ste se vrnili v najvišji rang tekmovanja Challenge. Kaj ta rezultat pomeni za hokej na travi v Sloveniji?
"Rezultat je dokaz, da znamo tudi v Prekmurju igrati kakovosten hokej, predvsem pa pomeni veliko vzpodbudo za naprej. Zelo lep občutek je prejemati čestitke od tekmovalcev, ki prihajajo iz hokejsko precej bolj razvitih držav. Resnično upam, da bo ta uspeh vlil novih moči lokalni skupnosti in občini Beltinci, ki se zadnja leta na vse pretege trudita omogočiti novo podlago in pogoje za trening."

Kako ste videli finalni dvoboj?
"Dvoboj je bil zelo izenačen in težak. Igrali smo že četrto tekmo v štirih dneh, bilo pa je tudi zelo vroče. Ponovno je celotno moštvo pokazalo veliko srčnost in lipovsko trmo, saj smo se dvakrat pobrali po zaostanku in izenačili na končnih 2:2. V kazenske strele smo vstopili zelo samozavestno in jih tako kot že večkrat v preteklosti odločili v svojo korist."

Kakšni so vaši kratkoročni cilji?
"Predvsem se dobro pripraviti, saj nas v skupini Challenge I čakajo same vrhunske ekipe. Potrebno bo izboljšati taktiko in s kančkom sreče verjamem, da bomo vsakomur enakovreden nasprotnik in da si bomo zagotovili obstanek v skupini, tako kot nam je to uspelo že leta 2010."

Izid:
- challenge 1, Atene:
Lipovci (Slo) - Lamas CFU (Por) 2:2 (1:1) 5:4*
* - po kazenskih strelih

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wiXXer
06. 07. 2012 11.46
+1
Bravoooo HK Lipovci ;) Trenutno se slovenska reprezentanca u16 bori na evropskem prvenstvu v Zagrebu ;) Učeraj so proti Čehom zgubili 10:4 ampak so se borili srčno :) Danes jih čaka reprezentanca Hrvaške :) V Slo so sam 3 klubi hokeja tako da razmere so katastrofalne ampaj je tudi veliko odmevnih rezultatov ;)
fotrlole
31. 05. 2012 14.47
+7
Vse čestitke na drugi konec Slovenije !!!