Drugi športi

Mega odškodnina: Bezjak najverjetneje (še) ne gre nikamor

Velenje, 03. 05. 2012 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan rokometnega kluba Gorenje iz Velenja Marko Bezjak bo najverjetneje tudi v prihodnji sezoni nosil dres kluba, saj ima po pogodbi kar 500 tisoč evrov odškodnine, kar so ta hip sposobni poravnati le redki evropski velikani.

Vodstvo rokometnega kluba Gorenje Velenje sestavlja igralsko križanko za prihodnjo sezono, čeprav je sprva kazalo na kar nekaj sprememb, pa naj se ne bi zgodilo nič bistvenega. Državni prvaki so namreč odločeni, da za aktualno zasedbo v prihodnji sezoni naredijo še korak naprej, potem pa bodo nastopile prve težave, saj mnogim potečejo pogodbe. Čeprav je kapetan Marko Bezjak že podpisal pogodbo s SC Magdebrugom za tekmovalno leto 2013/14, o njegovem predčasnem slovesu iz Rdeče dvorane ne bo nič.

Marko Bezjak bo, kot vse kaže, še eno sezono nosil dres velenjskega kluba, nato pa ga čaka selitev v Magdeburg.
Marko Bezjak bo, kot vse kaže, še eno sezono nosil dres velenjskega kluba, nato pa ga čaka selitev v Magdeburg. FOTO: Damjan Žibert

Organizator igre ima namreč po neuradnih podatkih kar 500 tisoč evrov odškodnine, kar pa si lahko v evropskem prostoru ta hip privoščijo le redki. Sploh ob predpostavki, da v Španiji drastično primanjkuje denarja, ta hip pa le redki nemški in morebiti kakšen francoski klub, lahko poravnata ta znesek. V klubu naj bi po zadnjih podatkih ostala tudi krožni napadalec Peter Pucelj in levi zunanji rokometaš Klemen Cehte.

Do konca državnega prvenstva so še štirje krogi, Velenjčani pa so si zmago zagotovili pred dnevi v najbolj rokometnem slovenskem mestu – Celju, kjer pa lovorike niso proslavili, tako kot so si najbolj želeli, saj jim je to do neke mere preprečilo vodstvo celjskega kluba. Neuradno naj bi jim predstavnik celjskega kluba preprečil prinesti v dvorano odojka, a so ga kasneje skozi stransko okno vendarle prinesli in spravili v slačilnici.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.