Drugi športi

Matić pričakoval fenomenalnega Perića

Celje, 23. 04. 2012 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Celjski rokometaši so si s fanatično borbenostjo zagotovili sedem golov naskoka pred povratnim dvobojem pokala pokalnih zmagovalcev v Gummersbachu. Trener Matić je pričakoval, da bo Dejan Perić junak dvoboja.

Celjski rokometaši so po porazu z velenjskim Gorenjem ujeli želeno formo in v Zlatorogu, v prvi tekmi polfinala pokala pokalnih zmagovalcev uprizorili malo šolo rokometa skromnemu Gummersbachu. Nemški tekmec tokrat ni bil na želenem nivoju, to je bila po mnenju Nemcev najslabša predstava kluba v letošnji sezoni, najbrž pa bo drugače že na povratnem dvoboju, ko bodo varovanci Emirja Kurtagića lovili sedem golov zaostanka.

Varovanci Vladana Matića so v dvoboj krenili neobremenjeni, na krilih Dejana Perića višali prednost, po izjemnem prvem delu pa so v nadaljevanju nekoliko padli, a to ni ogrozilo visoke zmage. "Nepričakovano smo padli v krč proti izkušenemu tekmecu, ampak na koncu se je izšlo, tako kot smo si lahko le želeli. Lepa zmaga in lepa popotnica za povratni dvoboj. Veliko smo se naučili iz padca v igri, na koncu pa smo odigrali izjemno in povsem zasluženo zmagali. Želeli smo si le zmage, na koncu pa smo se je veselili s kar sedmimi goli razlike. Vsaka naslednja evropska tekma je nagrada za naše mlade fante," je za 24ur.com po končanem dvoboju povedal celjski trener Vladan Matić.

Dejan Perić je celjske rokometaše močno približal finalu evropskega pokala pokalnih zmagovalcev.
Dejan Perić je celjske rokometaše močno približal finalu evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. FOTO: Damjan Žibert

Pri gostih z izjemo Vedrana Zrnića ni bilo razpoloženega igralca, šepala pa je predvsem obramba z najboljšim mladim igralcem lanske bundesligaške sezone Patrickom Wiencekom na čelu. V napadu je bil razpoložen le nekdanji član prezgodaj ugaslih Prul 67 in velenjskega Gorenja Zrnić, vsi drugi pa niso našli poti mimo fenomenalnega Perića, ki je zbral 19 obramb. "To pričakujem od Dejana in pred tekmo sem mu dejal – ti boš prevesil jeziček na tehtnici na našo stran – in on je to storil," je dodal Matić, ki s svojimi varovanci bije bitko za tako želeno drugo mesto, ki pomeni preboj med elito lige prvakov in posledično proračun, ki bi stroki zagotavljal konkurenčno moštvo tudi v prihodnje. Ob morebitnem 'neuspehu' naj bi se namreč ta močno znižal.

Perića spodbujali tudi navijači Veszprema
Med 1400 gledalci v Zlatorogu je bila tudi skupinica madžarskih rokometnih navdušencev iz Veszprema, ki so prišli spodbujat Celjane in predvsem kapetana moštva Dejana Perića. Omenjeni je namreč v najbolj rokometnem mestu pri naših vzhodnih sosedih. "Smo moštvo, ki je na zadnjih dveh tekmah doživelo poraz, na drugi strani pa nam je stal kakovosten nemški tekmec, ki je zadnji dve leti osvajal omenjeni evropski pokal. Nismo pričakovali zmage s sedmimi goli, lahko bi jih bilo celo 12, lahko pa tudi veliko manj. Vsaka zmaga je pomembna, zato, velika hvala vsem, ki so nas prišli bodrit na to tekmo. Predvsem našim navijačem, stroki in navijačem iz Veszprema," je po zmagi povedal junak v celjski vrsti Perić.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

shaker3
25. 04. 2012 05.36
+1
Bravo LEGENDO!!! Svaka čast!!!