Drugi športi

Matić: Pravijo, da po dežju posije sonce …

Celje, 26. 07. 2011 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Novi trener rokometašev Celja Pivovarne Laško Vladan Matić je prepričan, da ima kakovostno zasedbo, s katero bo lahko v novi sezoni naredil želeni rezultatski korak naprej. Klub je uvodoma pretresla tragedija.

Celjski rokometaši so začeli priprave na novo sezono, trener Vladan Matić pa je imel že pred uvodnim treningom kar nekaj težav. Nedvomno je največja tragedija, ki se je lahko pripetila klubu in trenerju ta, da se je na dan zbora smrtno ponesrečil levi zunanji igralec Marinko Kelečević. Velika težava na začetku priprav je nedvomno tudi neprijetna poškodba in operacija desnega zunanjega Žige Mlakarja. Glede na to, da ta hip težko še gre kaj narobe, so v Celju prepričani, da bo po dežju posijalo sonce.

Dejan Perić bo nedvomno eden največjih pomočnikov strokovnega vodstva kluba.
Dejan Perić bo nedvomno eden največjih pomočnikov strokovnega vodstva kluba. FOTO: Damjan Žibert
Čeprav so mnogi pričakovali, da boste za pomočnika izbrali kakšnega bivšega soigralca, ste nekoliko presenetili s Stankom Anderluhom, ki je "kriv" za vzgojo številnih mladcev. Na čem temelji vaša odločitev?
"S pogovora z direktorjem Pungartnikom, ki mi je polagal na dušo, naj vzamem Stanka Anderluha, sem ugotovil, da je Andi pravi za to mesto. Spomnim se ga iz let, ko sem bil še mali, ko sem ga gledal v dresu jugoslovanske reprezentance, ko je bil rokometna legenda. Enako velja za trenerja vratarjev Hermana Wirtha in verjamem, da bomo izjemna ekipa."

Marinko Kelečević se je smrtno ponesrečil, Žiga Mlakar je prestal neprijetno operacijo …, se je sezona lahko začela še bolj žalostno za vas kot trenerja?
"Kelečevića sem poznal bolje kot mnogi, bil sem njegov trener, in po tragediji težko rečem kar koli v povezavi s tem. Kar zadeva Žigo Mlakarja in njegovo težavo, pa dnevno dobivam drugačne informacije. Eni pravijo, da je to en mesec, drugi, da za vrnitev na teren potrebuje dva meseca … Začelo se je zelo slabo. Pravijo, da po dežju posije sonce. Upamo, da bo na koncu vse skupaj veliko bolje, predvsem pa bolj veselo za nas."

Gašper Marguč
Gašper Marguč FOTO: Damjan Žibert

Načrt priprav je znan, enako velja za pripravljalne tekme. Bodo gledalci dočakali kakšnega izjemnega tekmeca, si lahko obetamo rokometni spektakel že pred začetkom sezone?
"Plan je znan, čaka nas delovna turneja po Nemčiji, pa turnir, ki ga organiziramo skupaj z Velenjčani, 2. septembra pa nas čaka pravi preizkus naše kakovosti, ko bomo igrali z ekipo Zagreba. Mislim, da bo to ena lepa poslastica pred začetkom sezone in da bodo vsi rokometni navdušenci prišli na svoj račun."

V Kopru je prestopni rok minil spet zelo mirno, enako velja za Velenje, tudi v Celju pa letos ni nekih zvezdniških prestopov. Je ravno mirno ozračje tisto, kar bo Celje vrnilo na pota stare slave?
"Koper je prvak, torej je to moštvo potrebno spoštovati in se jim prikloniti. Enako velja za Velenje, ki je izjemna ekipa, lani korak oddaljena od naslova državnega prvaka. Tekmeca za naslov je potrebno spoštovati in narediti vse, da jih presenetimo. Vsako tekmo bomo odigrali, kolikor dobro bomo lahko. Če bomo 'umirali' na terenu, rezultat ne bo izostal. Če to ne bo dovolj za zmago, bomo tekmecu stisnili roko. Mislim, da imamo kakovostno zasedbo, veliko mladih in dovolj izkušenih igralcev. Mladi potrebujejo kilometrino, morajo garati na vsakem treningu, potrebno pa jim je vrniti vero v uspeh, ki je v zadnji sezoni nekoliko zbledela."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carli55
26. 07. 2011 17.15
GREMO CELJANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!