Drugi športi

Matić: Osredotočeni smo na prvenstvo, Evropa je nagrada

Celje, 06. 09. 2012 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško Vladan Matić se zaveda, da bo bitka za želeno mesto na prvenstveni tabeli še težja kot lani. Maribor po njegovem prepričanju predstavlja resno grožnjo vsem najboljšim.

Celjski rokometaši novega tekmovalnega leta niso začeli, tako kot so si želeli. To je po dvoboju slovenskega superpokala z državnimi prvaki iz Velenja poudaril tudi trener Vladan Matić, ki verjame, da bo moštvo sezono vendarle začelo, tako kot so si zastavili: "Generalka ni uspela do te mere, kot smo si želeli. Sebastian Skube in Mate Lekai sta veliki okrepitvi, ampak potrebujeta še nekaj časa, da se povsem vklopita v moštvo. Na nas je, da v prihodnje delamo še več in bolje. Drugi polčas na superpokalu je bil denimo veliko razočaranje.''

Vladan Matić (v sredini) veliko pričakuje od Madžara Matea Lekaia (levo) in Sebastiana Skubeta (desno).
Vladan Matić (v sredini) veliko pričakuje od Madžara Matea Lekaia (levo) in Sebastiana Skubeta (desno). FOTO: Damjan Žibert

Celjani so lani sezono končali na visokem drugem mestu, letos pa, kot za zdaj kaže, ubranitev mesta, ki vodi med evropsko elito, ne bo niti malo lahka. Velenjčani so namreč tudi brez enega izmed nosilcev igre Jureta Dolenca (superpokal je izpustil zaradi igranja na Super Globeu) dokazali, da jih zanima izključno vrh prvenstvene tabele, Koprčani, ki jih čaka nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov, pa so močnejši kot v zadnjih nekaj sezonah. "Ravno zaradi tega smo povsem osredotočeni na domače prvenstvo in pokal, liga prvakov pa je nagrada za vložen trud skozi lansko sezono. Koper je izjemno močan, enako velja za Velenje, Maribor pa je resna grožnja najboljšim,'' je za 24ur.com dodal trener, ki je v Celje prišel iz Budimpešte, kjer je vodil Ferencvaros.

Perića zelo pogrešajo
Kapetan in nekakšen vodja na igrišču in zunaj slačilnice Dejan Perić je poškodovan. To se po besedah trenerja Matića pozna na vseh ravneh. Predvsem na igrišču in v slačilnici. "On je moja desna roka. Tudi Skoku in Lesjaku je lažje braniti, ko je Dejan na klopi. Počuti se bolje, ampak gre za zelo delikatno poškodbo, ne smemo prehitevati. Dejan je pravi vodja in z njim je vse lažje,'' je še dodal popularni Matke.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.