Drugi športi

Matić: Morda sem perfekcionist, a ...

Celje, 26. 09. 2013 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener rokometašev Celja Pivovarne Laško Vladan Matić se zaveda, da prostora za spodrsljaje med evropsko elito ni veliko. Ravno zaradi tega pričakuje, da bodo njegovi izbranci proti zasedbi iz St. Peterburga pokazali šampionski obraz.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško tekmovalnega leta niso začeli v skladu s pričakovanji, še naprej pa lahko stroka skupaj z igralci objokuje lepo priložnost za vsaj točko na gostovanju v Zagrebu. V prvem krogu lige prvakov so namreč pivovarji del obračuna spominjali na zasedbo, ki lahko v hrvaški prestolnici iztrži remi ali morda celo zmaga, ko je bilo treba odločiti, pa se je strelcem zatresla roka, obramba pa ni imela recepta za Stipeta Mandalinića.

Vladan Matić
Vladan Matić FOTO: RK Celje

V kolikor bodo do dvoboja 2. kroga lige prvakov s St. Peterburgom izničili predvsem napake v napadu, se za njihovi prvi evropski točki v sezoni ne gre bati. Ruska zasedba je sicer v preteklosti že gostovala v Sloveniji, in sicer pri velenjskem Gorenju, tokrat pa jih prvič čaka igranje v Zlatorogu. "Sobotna tekma bo za nas zelo pomembna in odigrati jo bomo morali podobno kot prvih štirideset minut včeraj v Ribnici. Z zadnjim delom te tekme namreč nisem zadovoljen in nekateri igralci se bodo morali zamisliti, kako naprej. Nekateri sploh niso v formi in če ne bo drugače, bomo prisiljeni tudi v bolj drastične poteze," je bil nad pristopom posameznikov na prvenstvenem obračunu razočaran celjski trener Vladan Matić, ki se zaveda, da prostora za napake ne bo.

"A zdaj ne bi želel o tem, saj sem igralcem že povedal, kakšno je stanje in kaj od njih pričakujem. Če bi nadaljevali v ritmu prvega dela te tekme, bi bila zmaga še veliko bolj prepričljiva. Vendar ta razlika je zame realna. Z izjemo Velenja in Maribora moramo vse tekme zmagovati z razliko. Kvaliteto za to imamo in takšne zmage pričakujem, bodo pa v to morali verjeti tudi igralci sami. Morda sem perfekcionist, a verjamem v kvaliteto te ekipe in da je tako sposobna igrati," je zaključil srbski trener, ki bo imel za drugo evropsko preizkušnjo letošnje sezone na voljo vse igralce.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.