Drugi športi

Martina Ratej po finale, Luka Janežič po rekord

Ljubljana, 18. 08. 2015 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manj kot teden dni nas loči do petnajstega SP v atletiki, ki ga bo letos gostil Peking. Med osmerico naših potnikov je v svojem četrtem nastopu na svetovnih prvenstvih tudi najuspešnejša slovenska atletinja Martina Ratej, ki želi povečati svojo zbirko finalnih uvrstitev z največjih tekem.

Luka Janežič
Luka Janežič FOTO: Damjan Žibert
Premierni nastop na največjem letošnjem atletskem dogodku pa čaka najmlajšega slovenskega potnika na prvenstvo. 19-letni Luka Janežič, trenutno nepremagljiv v vseh najhitrejših disciplinah pri nas, si želi izboljšanje državnega rekorda na 400 m, kar bi bil za mladega tekača izjemen uspeh. Letos je težko izpostaviti samo en dosežek mladega tekača, saj niza uspeh za uspehom na sprinterskih razdaljah. Na jubilejnem dvajsetem mitingu v Velenju je pri devetnajstih letih kot naš najmlajši reprezentant izpolnil normo za Svetovno prvenstvo v Pekingu, izboljšal je tudi mlajšečlanski državni rekord na 400 m. Na državnem prvenstvu je bil najhitrejši na obeh sprinterskih razdaljah, na SP pa odhaja s tiho željo, da izboljša še članski rekord na 400 m.

Martina Ratej
Martina Ratej FOTO: Reuters

Martina Ratej, slovenska rekorderka in večletna reprezentantka velja za našo najuspešnejšo atletinjo. Je redna finalistka največjih tekmovanj, vključno z Olimpijskimi igrami. Lansko sezono si je zapomnila predvsem po drugem mestu v skupnem seštevku Diamantne lige in 6. mestu na Evropskem prvenstvu v Zürichu 2014, glavni letošnji cilj pa je finale na svetovnem prvenstvu. "Po odličnem uvodu v sezono v zadnjem obdobju nisem našla pravih občutkov, upam, da se bo do najpomembnejše tekme v sezoni to popravilo. Vesela bi bila uvrstitve v finale, kar bi bil lep uspeh," pravi slovenska rekorderka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.