Drugi športi

Marko Baloh ponovno v boj za zmago na RAAM

Ljubljana, 13. 06. 2016 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski ultra maratonski kolesar Marko Baloh se bo v juniju podal v boj za zmago na dirki prek Amerike RAAM (Race across America). To bo že njegov osmi nastop na vzdržljivostni preizkušnji, katere doslej še ni osvojil, bil pa je enkrat drugi in dvakrat tretji.

Marko Baloh
Marko Baloh FOTO: Jaka Vinšek

Marko Baloh je pred dirko dejal: "Odgovor na vprašanje zakaj še osmič na RAAM je precej preprost - ker čutim, da še nisem odpeljal svoje optimalne dirke. Seveda razmišljam o zmagi, a edini način, kako priti do nje, je odpeljati optimalno dirko in dati od sebe, še nekaj več, torej tistih nekaj odstotkov, ki so mi do sedaj manjkali. Pripravljen sem vsaj tako dobro kot v najboljših letih do sedaj, imam več izkušenj in za sabo imam odlično ekipo, ki verjame vame in bo naredila vse v svoji moči, da dosežemo naš cilj. Osnovni cilj je dirko odpeljati pod devetimi dnevi, to pa bo gotovo prineslo tudi vrhunsko uvrstitev," je pred odhodom dejal Baloh.

RAAM je kolesarska dirka od zahodne do vzhodne obale ZDA. Poteka v eni sami potezi, v slogu 'počivaj kadar moreš in hočeš', kolesarji pa dnevno kolesarijo tudi več kot 22 ur. Po presoji ameriške revije Outside gre za najtežjo, najbolj naporno in najbolj ekstremno športno preizkušnjo na svetu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
13. 06. 2016 13.27
Vso srečo, umrli Robič je legenda RAAM-A ,na j se tudi njemu posreči in pusti vse daleč za sabo
HAILWOODmike
13. 06. 2016 11.25
-8
Pa ta dirka sploh ni popularna....niti ne starta nevem kdo....vglavnem v slabi konkurenci lahko vsak z zeljo drka pri vrhu
GrEgEcN95
14. 06. 2016 10.05
+3
Seveda da ni tako popularna, nagrade ni, in treba je v ENEM prekolesariti 5000km. V 8dneh je že če z avtom delaš kar precejšna kilometrina, kaj šelenz kolesom. Marko spada med najboljše ultrakolesarje na svetu, in zmaga na RAAM-u bi bila samo pika na i v njegovi zelo uspešni karieri.