Drugi športi

Marija Šarapova po več kot dveh letih znova na ameriških teniških igriščih

Stanford, 01. 08. 2017 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ameriškem Stanfordu se v teh dneh odvija WTA turnir, kjer je po več kot dveh letih svoj prvi dvoboj odigrala ruska teniška lepotica Marija Šarapova. Zaradi dopinške afere, ki jo je za 15 mesecev oddaljila od teniških igrišč, je veliko izgubila, a kljub vsemu ostaja pozitivna in optimistična: "V tem trenutku bi vas vse lepo objela in se vam zahvalila za nesebično podporo."

V noči na torek so vsi navijači Marije Šarapove v ZDA lahko uživali v njenih prvih zamahih s teniškim loparjem po več kot dveletni odsotnosti zaradi dopinške afere. V Stanfordu se namreč v teh dneh odvija WTA turnir, za katerega je 30-letna Rusinja prejela posebno povabilo (t. i. "wild card"). In takoj navdušila z zmago z 2:1 v nizih (6-1, 4-6, 6-0) proti Američanki Jennifer Brady.   

Marija Šarapova se je po dveh letih vrnila na ameriška teniška igrišča. Po dopinški aferi se želi čim prej vrniti v staro formo.
Marija Šarapova se je po dveh letih vrnila na ameriška teniška igrišča. Po dopinški aferi se želi čim prej vrniti v staro formo. FOTO: AP

"V tem trenutku se počutim tako lepo, da bi vas najraje kar vse lepo objela in se vam zahvalila za nesebično podporo. To je moj prvi resnejši dvoboj po daljšem obdobju v ZDA, dobrodošlica, ki ste mi jo namenili, pa je vredna vsega občudovanja. Igranje blizu doma vzbuja težko opisljive občutke," je med drugim po zmagi nad Bradyjevo dejala 30-letna Rusinja.

Šarapova se je aprila letos po izteku 15-mesečnega suspenza zaradi uživanja prepovedanega poživila meldonija vrnila igranju turnirjev WTA. Na prvem v Stuttgartu je prišla vse do polfinala, nato je v Madridu uspela preskočiti le prvo oviro, da bi kasneje v Rimu zaradi težav s stegensko mišico predala dvoboj 2. kroga proti Hrvatici Mirjani Lučić-Baroni.

Omenjena poškodba je terjala velik davek, saj je bila Šarapova odsotna okrogle tri mesece, zaradi lesar je bila prisiljena izpustiti obdobje turnirjev na travnati površini, kjer je bila v preteklosti že uspešna. Leta 2004 je namreč v Wimbledonu pri komaj 17 letih osvojila svoj prvi od skupno petih turnirjev za veliki Slam.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.