Drugi športi

Mariborčani želijo ostati na vrhu

Maribor, 23. 02. 2013 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši mariborskega Branika so osredotočeni na naslednji evropski obračun v letošnji sezoni – dvoboj 3. kroga pokala EHF. V goste prihaja Wisla Plock, ki pred dvobojem velja za "papirnatega favorita". Gostitelji želijo tudi po tretjem krogu tekmovanja ostati na vrhu skupine C.

Rokometaši mariborskega Branika so po zadnjem prvenstvenem obračunu vse sile usmerili k Evropi in dvoboju 3. kroga pokala EHF. V skupini C so s tremi točkami za zdaj na vrhu, kjer želijo ostati tudi po dvoboju s poljsko Wislo Plock, ki ima pred gostovanjem kar nekaj težav. Ne s poškodbami, ki praviloma v drugem delu sezone povzročajo preglavice trenerjem, ampak z vremenom – zaradi obilnega sneženja po vsej Evropi je njihova pot v Maribor močno otežena.

Eden izmed adutov domače zasedbe bo tudi Mario Šoštarič.
Eden izmed adutov domače zasedbe bo tudi Mario Šoštarič. FOTO: Boštjan Selinšek

Kljub vsemu v Maribor prihajajo odločeni vzeti dve točki, enake pa so želje rokometašev iz najbolj nogometnega mesta v slovenskem prostoru. "Čaka nas zelo težka tekma in Poljaki so favoriti. Kar se tiče Marina Šege, menim, da bo ravno najin dvoboj odločal o zmagovalcu srečanja. Veliko se govori o zmagi Wisle v domačem prvenstvu nad Kielcami, a so se nekaj dni nazaj opekli proti danskemu Holstebroju. Vse je možno, na nas je samo, da odigramo tako, kot znamo," je dejal mariborski čuvaj mreže Ivan Pešić, ki je pred začetkom letošnje sezone zamenjal delovno okolje in se v Mariboru odlično znašel.

Z zmago bi se Mariborčani še za korak približali uvrstitvi v nadaljevanje tekmovanja, čeprav so lahko v klubu z za zdaj doseženim več kot zadovoljni. Na prvenstveni lestvici gledajo v hrbet najboljšim trem slovenskim klubom, od Koprčanov na tretjem mestu pa so oddaljeni le točko.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

povrsniste24kur
23. 02. 2013 17.37
+3
kaj je težko napisat, da igrajo jutri?
revolution17
23. 02. 2013 16.53
+2