Drugi športi

VIDEO: Marčič po polovici Dakarja zdelan, a še vztraja

Buenos Aires, 10. 01. 2016 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S sobotno etapo od Uyunija do Salte, ki so jo poleg dolžine zaznamovale še težave z neugodnimi vremenskimi razmerami, se je v Južni Ameriki končal prvi dirkaški teden vzdržljivostnega relija Dakar. Tudi za edinega slovenskega udeleženca Simona Marčiča, ki kljub nekaj padcem in poškodbam še vztraja.

"Včerajšnja etapa je bila zelo naporna, imeli smo 550 km hitrostnih preizkušenj, ves čas na 3000 metri ali še višje. Zelo me je izčrpalo, bilo je naporno. Prehitevali so me tudi avtomobili, pot je bila zelo razrita, na koncu me je ujela tema ... težko sem se prebil do cilja," je po koncu sedme etape priznal Simon Marčič. "Dakar je res težka preizkušnja, upam, da so zdaj malo lažje, ker bo prost dan. Za nameček sem se še prehladil, ker v taboru, ko sem prišel do tja, v kopalnici ni bilo več tople vode. Tale Dakar se res testira, iz kakšnega testa sem," je po koncu prvega dela Dakarja in pred današnjim edinim dnevom počitka sporočil edini slovenski predstavnik na letošnji izvedbi tekmovanja. Zanj je to drugi nastop, pred dvema letoma je končal že po treh etapah z zlomljeno roko. Marčič je sicer sobotno etapo med motociklisti končal na 77. mestu, skupno, v vodstvu je Avstralec Toby Price, pa je Marčič zdaj 89.

Simon Marčič
Simon Marčič FOTO: Tina Torelli

Marčič je imel sicer še precej več težav etapo pred tem, ko je, poškodovan zaradi padca, komajda prišel na cilj. "Tako hudo se še nisem boril sam s sabo. Ne vem, ali me je bolj bolela ključnica ali prst, še težje pa je bilo prepričati glavo, naj se za bolečino ne meni. Na trenutke sem se mi od bolečine hotelo zamegliti pred očmi in takrat sem vozil zares počasi. Vsi so me prehitevali in tudi to so svojevrstne muke," je podoživel dogajanje na dirki, kjer si je sicer za prvi cilj zadal to, da sploh pride do cilja, zaradi česar tudi vztraja kljub zanj ne najboljšim okoliščinam.

Reli Dakar se bo nadaljeval v ponedeljek, končal pa 16. januarja.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Drej Per
10. 01. 2016 19.27
-7
Drugic pa prej pridi v cilj pa bos mel toplo vodo, ne pa 10 ur za prvim