Drugi športi

Manojlović: Želim si korak naprej!

Rogla, 05. 08. 2010 19.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
5

Velenjski dres je pred začetkom novega tekmovalnega leta oblekel srbski rokometaš Nikola Manojlović, ki je nazadnje nosil dres nemškega Rhein Neckarja.

Levi zunanji rokometaš Nikola Manojlović se dobro znajde tudi na položaju organizatorja igre, za nameček pa bo imel v prihodnje pomembno vlogo tudi v obrambi. Srbski rokometaš si je zadnjo sezono izkušnje nabiral pri nemškem velikanu Rhein Neckar Löwenu, s katerim se je v ligi prvakov zoperstavil tudi velenjskemu Gorenju.

Po nemški izkušnji ste se preselili v Slovenijo, natančneje k podprvaku iz Velenja. Lahko po nekaj treningih že rečete, da je bila to prava odločitev?
"Ekipa je fantastična, trenira se dobro, trenerski dvojec je odličen. Nimam pripomb, ne glede na to, da sem prišel iz odlično organiziranega kluba. Zaenkrat se razlika med Rhein Neckarjem in Velenjem ne opazi."

Nikola Manojlović
Nikola Manojlović FOTO: RK Gorenje

Kljub vsemu pa ste prišli iz velikega kluba v manjšo sredino …
"Bil sem v velikem klubu, z visokimi cilji, ki pa ni ničesar osvojil. Ta klub ima manjše cilje in verjamem, da lahko veliko osvoji. Vidim, da je igralska zasedba res dobra, pripisujem nam lepe možnosti za kakšno lovoriko. Dela se dobro in menim, da lahko z nekaj sreče veliko dosežemo."

Lani ste se z Rhein Neckarjem pomerili z Velenjčani. Lahko govorimo o tem, da ekipo in igralsko zasedbo poznate že iz pretekle sezone?
"Nekatere igralce sem poznal, nekatere sem videl prvič. Proces spoznavanja bo trajal nekaj časa, saj moram spoznati način, po katerem ekipa deluje. Igral sem proti njim, a to ne pomeni, da sem igral z njimi in to zaenkrat predstavlja malo težavo."

Pred vrati je 'wild card' turnir Evropske rokometne zveze. Kaj lahko pričakujemo od prvega zrelostnega izpita za vaš klub?
"Težko je kar koli pričakovati od turnirja, ki je pred vrati. Gre za kakovosten dogodek, na katerem nastopajo ekipe, ki že leta navdušujejo v Evropi. Vsaka točka bo uspeh. Imamo pet novih igralcev, zato bi bilo brezpredmetno pričakovati kakšen čudež."

Kakšni so vaši osebni cilji?
"Želim se kar najbolje privaditi na novo rokometno sredino in s klubom narediti korak naprej v odnosu na lansko sezono."

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Doodooo
06. 08. 2010 13.12
Veliko sreče na poti :)
Katja Gusic
05. 08. 2010 22.20
Imena niso vse!!!! Važno je srce in nobeden nima večjega kot ose!!!!!!
francosy1
05. 08. 2010 22.05
ja... ne verjamem, da lahko letos Gorenje kar koli osvoji ob takšnemu Celju... vseeno navijam za njih!!
gizadlinka
05. 08. 2010 21.27
-1
za rokometaše se ne zanimam, to je bedasta igra, za osnovno šolo.
Katja Gusic
05. 08. 2010 20.28
Želim ti veliko sreče v Gorenju Nikola!