Drugi športi

Makedoncem ob bučni podpori s tribun uspelo odščipniti točko favoriziranim Nemcem, Španija prva v skupini D

Zagreb, 17. 01. 2018 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Reprezentanca Makedonije si je v obračunu z Nemčijo priborila točko, čeprav so imeli ob koncu varovanci Raula Gonzalesa celo priložnost za zmago (25:25). Favorizirani Nemci so tako morali prepustiti prvo mesto v skupini C zbrani vrsti Makedonije.

Nemški rokometni reprezentanci, branilki naslova evropskega prvaka, na prvenstvu na Hrvaškem po srečni točki v obračunu s Slovenijo ni uspelo premagati niti Makedonije. Tekma med njimi in Makedonci v Zagrebu se je končala z istim izidom kot tekma med Nemčijo in Slovenijo, na semaforju je po koncu kazalo 25:25 (12:11).

Nemci so se morali sprijazniti s točko.
Nemci so se morali sprijazniti s točko. FOTO: Damjan Žibert
Makedonci bodo tako osvojili prvo mesto v skupini C in bodo v nadaljevanje tekmovanja s seboj vzeli tri točke, Nemci pa dve. 

Makedonci so se vso tekmo proti favoriziranemu tekmecu dobro držali, na koncu pa imeli celo priložnost za zmago. Njen "težkokategorni" pivot Stojanče Stoilov se je 15 sekund pred koncem sam znašel na črti, ki označuje kazenski prostor, a mu je vratar Silvio Heinevetter strel ubranil. Nemci so imeli 11 sekund za zadnji napad, vendar so izsilili le zaključni strel z devetih metrov, ki pa je končal v živem zidu.

Z osmimi goli je bil najboljši strelec tekme Steffen Weinhold, pri Makedoncih jih je Filip Taleski dosegel šest.

Slovenija- Makedonija - 18
Slovenija- Makedonija - 18 FOTO: Damjan Žibert

Slovo Madžarov, prvo mesto Špancem
Napredovanje iz skupine D so si v prvi današnji tekmi zagotovili Čehi, ki so s 33:27 ugnali Madžare in jih tako poslali domov. Junak tekme je bil Ondrej Zdrahala, ki je k zmagi prispeval kar 14 golov, pri Madžarih jih je devet dosegel znanec s slovenskih igrišč Mate Lekai.

O končnem vrstnem redu v skupini pa je odločala tekma med Španijo in Dansko. Španija jo je izgubila, a zaradi visoke zmage nad Čehi osvojili prvo mesto, druga je Danska, tretja pa Češka, vse pa naprej odnašajo po dve točki.

Danci so vodili večji del tekme, sedem minut pred koncem tudi že s petimi goli razlike. Njihov najboljši strelec je bil Peter Balling Christensen, pri Špancih je šest golov dosegel Aleks Dušebajev.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puncka20
18. 01. 2018 10.33
+2
zram mene polno nemških navijačev, tako sem navijala kontra njim, da so me sam gledal, briga me, kaj so nam nardil, še dolgo ne bom pozabla..tud če bi slovencim bolj prav prišla zmaga nemčije, sem goreče navajala za makedonce!
mackintosh
17. 01. 2018 21.48
+6
ma kakšni favorizirani nemci. tko zanič so kot že dolgo ne
mackintosh
17. 01. 2018 21.49
+4
blacklist
17. 01. 2018 22.08
+9