Drugi športi

Madžarska sodnika in Bitter preprečili senzacijo v Hamburgu

Hamburg, 16. 02. 2012 20.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši koprskega Cimosa so sredi Hamburga odščipnili veliko točko nemškemu Hamburgu. V 9. krogu Lige prvakov se je dvoboj končal s 27:27, prvovrstno presenečenje pa sta preprečila madžarska sodnika, ki si nista upala dosoditi 7-metrovke v izdihljajih dvoboja.

Rokometaši koprskega Cimosa so se na gostovanje v Hamburg odpravili povsem neobremenjeni, a že na sami poti do nemškega pristaniškega mesta so imeli ničkoliko težav. Predvsem zaradi slabih vremenskih razmer oz. začasno zaprtega zračnega prostora nad Frankfurtom. Trening so vendarle normalno opravili, misli usmerili k zvezdniškemu tekmecu. Trener Fredi Radojković se je tokrat odločil za manjše eksperimentiranje, priložnost v udarni postavi je ponudil posameznikom, ki igrajo nekoliko manj, kljub vsemu pa se to vsaj v prvem delu ni poznalo na rezultatu. Po vodstvu z 1:0 (Tine Poklar) so gostitelji ujeli priključek pri 3:3, tretjeuvrščena zasedba državnega prvenstva pa je v nadaljevanju z zrelo igro prišla celo do vodstva z 9:6. Nemški velikan se je po minuti odmora vrnil v igro in v 20. minuti poravnal izid, do izteka prvega dela dvoboja pa so se Koprčani enakovredno kosali s tekmecem in na odmor odšli z vsega golom zaostanka (15:14).

Milorad Krivokapić
Milorad Krivokapić FOTO: Damjan Žibert

Tudi v nadaljevanju je bila zgodba na igrišču mestne dvorane v Hamburgu sila podobna, oba trenerja pa sta v igro poslala svoja najmočnejša orožja. Domačini so sicer nekajkrat povedli s tremi goli razlike, a Radojkovićevi izbranci so se vedno znova uspešno vračali v igro. Devet minut pred koncem obračuna je bil po golu Uroša Rapotca izid poravnan na 23, Brumen pa je minuto pred koncem izenačil na 27, Rapotec pa je imel na pladnju zmago, a je Johannes Bitter v zadnjih sekundah obranil 100-odstotno priložnost, nato pa si madžarska sodnika Peter Horvath in Balazs Marton v izdihljajih tekme nista upala zapiskati 7-metrovke v korist Primorcev in izid je ostal 27:27.

Najboljši strelec pri slovenskih predstavnikih med evropsko elito je bil Brumen (7 golov), za Hamburg pa jih Matthias Flohr dosegel 6.

izid:

HSV Hamburg - Cimos Koper 27:27 (15:14)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mjaf_x
17. 02. 2012 14.09
-3
svaka vam čast res. Prov z užitkam gledam vš rokomet, pa vaše akcije in ste prepričljivo bolši kot nekdaj pivovarna, ampak ker se imenujemo cimos in ne kakšen večji, dražji klub pač sodniki odreagirajo tako. bravo še tko naprej!
busta-rusta
18. 02. 2012 11.44
+4
V slovenski ligi je Cimos 3.ji, kaj ti govoriš?
skristian
16. 02. 2012 22.52
+10
vse čestitke cimosu bil je boljši nasprotnik in si je zaslužil zmago ;)
kadet94
16. 02. 2012 21.07
+13
Bravo Cimos.. je treba delat glede 7. metrovke pa kaj čemo..
fcb4ever
16. 02. 2012 20.50
+21
tako pač je premajhni smo da bi sodniki v ključnih momentih piskal najmanj kar lahko rečem pošteno.. sicer pa bravo cimos igrat proti nemškim državnim prvakom v gosteh neodločeno je super...čestitke usem