Drugi športi

Mačkovšek: V Nemčiji vidim izjemne možnosti za napredek!

Hannover, 23. 02. 2013 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Levi zunanji igralec rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško Borut Mačkovšek je sklenil triletno pogodbo z nemškim bundesligašem Hannovrom, vodstvo njegovega novega kluba pa je s kupčijo izjemno zadovoljno.

Vodstvo nemškega rokometnega prvoligaša Hannovra je potrdilo sklenitev dogovora s slovenskim rokometnim reprezentantom in članom Celja Pivovarne Laško Borutom Mačkovškom, ki je imel iz najbolj kakovostne lige na svetu kar nekaj lepih ponudb. Maček, kot ga kličejo soigralci, se je odločil za ambiciozno ekipo, s klubom sklenil triletno pogodbo, pivovarji pa naj bi zanj prejeli več kot 100 tisoč evrov odškodnine, kar je v ne ravno rožnatih časih za rumeno-modre več kot dobrodošlo.

Borut Mačkovšek
Borut Mačkovšek FOTO: Aljoša Kravanja

Zadovoljni pa so tudi v nemškem klubu, saj se zavedajo, da so v svoje vrste zvabili izjemnega zunanjega rokometaša. "Z Borutom Mačkovškom smo dobili izjemno zanimivega igralca. Gre za velikega talenta na položaju levega zunanjega igralca. Kljub mladosti je pokazal določno raven zrelosti, ki je za igranje v Nemčiji zelo pomembno,“ je med drugim ob sklenitvi dogovora povedal predsednik kluba Benjamin Chatton, zadovoljen s korakom naprej na športni poti pa je bil tudi Primorec. "Nemška bundesliga velja za eno najmočnejših lig na svetu. Na vsakem obračunu se je treba za točke izjemno potruditi, vsak lahko premaga vsakogar. V Nemčiji vidim izjemne možnosti za napredek.

Mačkovšek bo do izteka tekmovalnega leta še nosil dres pivovarjev, s katerimi se je prebil v drugi del lige prvakov, že prihodnji konec tedna pa ga v Laškem čaka priložnost za prvo lovoriko v letošnji sezoni, saj bodo Celjani gostitelji pokalnega tekmovanja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
23. 02. 2013 19.40
+2
dobe rje fant ima potencial upam da bo vsaj igral
KiNgKoNg
23. 02. 2013 12.02
+18
V Sloveniji je nemogoče zgraditi ekipo. Ko nekdo pokaže nekaj talenta, se že oglasijo Švabi.
Opazovalec2020
23. 02. 2013 12.08
+15
denar....škoda res da je šrot olupo pivovarno :(
voyo1989
23. 02. 2013 10.35
+28
Bravo sosed vso srečo ti želim.....pa ne pozabi nas prit kaj pogledat na obalo