Drugi športi

Luka Žvižej se po kratki mariborski 'avanturi' seli v rokometno 'NBA' ligo

Maribor, 26. 09. 2017 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Luka Žvižej se je po dolgoletnem igranju v dresu svojega matičnega kluba Celja Pivovarne Laško odločil za odhod v štajersko prestolnico, kjer pa je preživel vsega dva meseca in pol. Izkušeni 37-letni rokometaš je tako rekoč "čez noč" prejel ponudbo nemškega prvoligaša Mindna, kjer že igra njegov rojak Nenad Bilbija.

Nemški Minden bo po španski Barceloni, kjer je osvojil Ligo prvakov, in madžarskemu Szegedu še tretja tuja ekipa v bogati karieri izkušenega Luke Žvižeja. Minden, za katerega igra njegov nekdanji soigralec pri Celju in reprezentanci Nenad Bilbija, je trenutno po šestih krogih nemškega prvenstva na 14. mestu, 37-letni nekdanji slovenski reprezentant pa bo skušal pomagati pri obstanku med elito.

Nekdanji kapetan Celja Pivovarne Laško se po kratki "avanturi" v dresu Maribora znova seli v najmočnejšo rokometno ligo na svetu.
Nekdanji kapetan Celja Pivovarne Laško se po kratki "avanturi" v dresu Maribora znova seli v najmočnejšo rokometno ligo na svetu. FOTO: POP TV

"Ponudba je prišla čez noč, saj se je poškodoval njihov glavni levokrilni igralec. Z vodstvom Maribor Branika smo v pogodbi imeli tudi to opcijo in ponudbe iz bundeslige se pri mojih letih pač preprosto ne zavrne. Po drugi strani pa mi ni lahko zapuščati Maribora, saj smo se v zelo kratkem času resnično ujeli in tukaj sem se imel zelo lepo. O fantih, strokovnemu štabu, vodstvu, skratka o vseh ljudeh v klubu moram izreči same pozitivne besede. Menim, da smo v teh dveh mesecih naredili nekaj lepih stvari in zelo sem vesel, da sem preživel ta dva meseca v Mariboru," je ob odhodu v rokometno "NBA" ligo, kjer se cedita med in mleko," dejal starejši od bratov Žvižej.

Reprezentančno pot je sklenil marca lani in je rekorder po številu zadetkov v dresu z nacionalnim grbom (702). V slovenski izbrani vrsti je pričel igrati pred 16 leti, nastopil je na številnih prvenstvih ter enih olimpijskih igrah. Nastopil je na 217 tekmah in je na drugem mestu večne lestvice, takoj za Urošem Zormanom (225). "Že ob podpisu smo se zavedali, da obstaja možnost odhoda v primeru plačila dogovorjene višine odškodnine. Tega si po odličnem začetku sezone seveda nismo želeli, a ponudba, ki jo je prejel je bila zanj tako mamljiva, da smo mu lahko samo zaželeli vso srečo. Hkrati pa verjamemo v preostale fante, da bo bodo uspeli nadaljevati v dosedanjem tempu uvodnih krogov sezone," so sporočili iz vodstva Maribor Branika.

Žvižej je že na pripravljalnem srečanju proti evropskemu velikanu PSG dokazal, da je še zmeraj zmožen igrati na zelo visoki ravni. Na tekmi proti Francozom je zadel devetkrat, na štirih uradnih tekmah v vijoličastem dresu pa je dosegel 16 golov.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VOVK78
29. 09. 2017 22.57
vse čestitke