Drugi športi

Loka MTB Maraton 2015 – krog ali dva, odločiš se sam ...

Škofja Loka, 07. 09. 2015 12.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zelo aktivno Športno društvo Utrip iz Zminca, skupaj s Športno zvezo Škofja Loka tudi letos pripravlja dogodek za gorskokolesarske sladokusce. V soboto vabijo v Zminec - primestno vasico srednjeveške lepotice Škofje Loke, na tretjo izvedbo Loka MTB Maratona.

Gorsko kolesarski maratoni so v Sloveniji prej izjema kot pravilo, saj take dogodke v koledarju kolesarskih prireditev lahko dobesedno naštejemo na prste ene roke fanta z žage. Primerni so tako za najbolj zahtevne kolesarje in tekmovalce, kot za vse, ki na kolesu iščejo le užitek zase. Utripovci vam ponovno ponujajo odlično označeno progo, razgibano, tehnično in kondicijsko zahtevno progo, ki bo izziv za vsakogar, tudi za Tanjo Žakelj, ki je že potrdila svojo udeležbo. Čakajo vas vzponi do 24%, ki obilno začinijo maraton in spusti, ki so v primeru Loka MTB Maratona naravnost epski. Razgled na Sorško polje, srednjeveško lepotico Loko in Kamniško Savinjske Alpe zadošča, da se tekmovalci radi vračajo v vasico Zminec, ki jih vsako leto sprejme odprtih rok. Odlična trasa vas bo po koncu notranjega 24 kilometerskega kroga odpeljala v cilj ali v drugi 24 km krog. Seveda ne bo primanjkovalo dobro založenih okrepčevalnic s srčnimi navijači ter prijetnega druženja in lokalne hrane v cilju.

Loka MTB Maraton 2015
Loka MTB Maraton 2015 FOTO:

V cilju bo vsak tekmovalec prejel eko medaljo, lahko bo opral svoje kolo, se okrepčal z odlično obaro z žganci ter se podružil s prijatelji in novimi znanci. "Utripovci" bodo prav vsakemu tekmovalcu namenili tudi praktično nagrado v vrečki.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

waga7
07. 09. 2015 15.14
+1
včeraj je tudi bil dogodek, ko je tim Gajser zmagal na domači dirki v MX, sicer pričakovano ampak prav tako omembe vredno!!! popovci spet ste zafejkal
Brcavrit
07. 09. 2015 18.18
+0