Drugi športi

Loeb zadržal vodstvo na reliju Dakar, pri motoristih prvi Barreda Bort

Buenos Aires, 06. 01. 2016 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljše voznike relija je danes na Dakarju čakala četrta etapa iz in v argentinsko mesto Jujuy v dolžini 429 km. Pri avtomobilistih je zmagal Francoz Stephane Peterhansel, skupno vodstvo pa je zadržal devetkratni svetovni prvak in rojak zmagovalca Sebastien Loeb.

Sebastien Loeb in Daniel Elena sta ostala v vodstvu.
Sebastien Loeb in Daniel Elena sta ostala v vodstvu. FOTO: AP

Med motoristi je bil najhitrejši Španec Joan Barreda Bort, ki vodi tudi skupno. Pri avtomobilistih še naprej ostaja med bolj prepričljivimi devetkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb, ki je danes s svojim Peugeotom 2008 zasedel tretje mesto za moštvenima kolegoma Francozom Stephanom Peterhanslom in Špancem Carlosom Sainzem. Loeb, ki na Dakarju sodeluje prvič, je dobil ponedeljkovo in torkovo etapo, letos se enakovredno kosa z večkratnima zmagovalcema te zahtevne preizkušnje Peterhanslom in Sainzem. Lanski zmagovalec, Katarec Nasser Al-Attiyah,je na četrtem mestu z Minijem proti Loebu danes izgubil nove štiri minute in pol.

Med motoristi je zmagal Španec Joan Barreda Bort, ki je prvi tudi skupno. Drugo mesto je osvojil Portugalec Paulo Goncalves pred rojakom Rubenom Fario. Barreda ima pred drugouvrščenim Goncalvesom v skupnem seštevku skoraj dve minuti naskoka. Edini Slovenec na reliju Simon Marčič je s svojim KTM v cilj prišel na 89. mestu, skupno je 78. Četrtkova peta etapa bo voznike preko 327 kilometrov vodila iz argentinskega Jujuyja do Uyunija v Boliviji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xsbx
06. 01. 2016 19.26
+4
Loeb je car, nimaš kej. Mislim da eden večjih mojstrov volana.