Drugi športi

Ljubljanskim odbojkarjem so se želje delno uresničile

Dunaj, 28. 06. 2013 22.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Dunaju so izžrebali pare v ligi prvakov. Že sedmič bodo med najboljšimi evropskimi klubi slovenske barve branili odbojkarji ACH Volleyja, ki bodo v novi sezoni lige prvakov igrali v skupini A, njegovi nasprotniki pa bodo Piacenza, njihov stari znanec Tours in bolgarski prvak Marek Dupnitsa.

Pred žrebanjem na Dunaju v taboru slovenskih prvakov niso imeli kakšnih posebnih želja. Aleš Jerala, podpredsednik upravnega odbora kluba, si je zaželel atraktivno skupino, vendar takšno, ki bi njegovi ekipi omogočila napredovanje v osmino finala, kakšnih posebnih želja pa ni imel niti trener Luka Slabe, ki je dejal le, da si iz prvega bobna bolj od drugih ekip želi kakšne italijanske, iz drugih bobnov pa bi se rad izognil ruskim in turškim ekipam. Pravzaprav so se skromne želje Jerale in Slabeta uresničile, saj je Piacenza, ki je v minulem italijanskem prvenstvu osvojila drugo mesto, vsekakor atraktiven nasprotnik. Prva zvezdnika ekipa sta izkušena Samuele Papi, ki ima že 40 let in Alessandro Fei, ki je pet let mlajši od njega, le leto manj kot Fei pa ima bloker Luca Tencati. V letošnji sezoni je ekipo, ki jo vodi Luca Monti, okrepil nemški reprezentant Denis Kaliberda. Delno se jima je želja uresničila tudi glede tekmeca iz tretjega bobna, vendar je Tours vse prej kot lahek nasprotnik. Z njim so se Ljubljančani pomerili predlani, ko so obe tekmi proti aktualnemu francoskemu prvaku, ki je leta 2005 tudi osvojil naslov evropskega prvaka, izgubili. Ker francoske ekipe običajno po vsaki sezoni zelo spremenijo svojo zasedbo, je težko reči, v kakšni bo Tours igral v novi sezoni, v vsakem primeru pa bo to vse prej kot lahek nasprotnik za ljubljanske odbojkarje.

Ljubljanski odbojkarji so v minuli sezoni osvojili tri lovorike.
Ljubljanski odbojkarji so v minuli sezoni osvojili tri lovorike. FOTO: Miro Majcen

Zato pa so v taboru ACH Volleyja lahko več kot zadovoljni, da bo njihov tretji nasprotnik bolgarski prvak Marek Dupnitsa, ki je lani debitiral v ligi prvakov in v svoji skupini osvojil tretje mesto za Noliko Maaseikom, Arkasem iz Izmirja in pred španskim Teruelom. Toda po drugi strani ne smemo pozabiti, da imajo Bolgari izredno močno reprezentanco, čeprav je res, da večina najboljših bolgarskih odbojkarjev igra v tujini.

Skupine v ligi prvakov:
- skupina A: Piacenza (Ita),Tours VB (Fra), ACH Volley (Slo), Marek Dupnitsa (Bol)
- skupina B: Belogorie Belgorod (Rus), Noliko Maaseik (Bel), Olympiacos (Grk), Ostrava (Češ)
- skupina C: Asseco Resovia (Pol), Paris Volley (Fra), Budvanska Rivijera (ČG), Češke Budejovice (Češ)
- skupina D: Itas Trentino (Ita), Arkas Izmir(Tur), Berlin (Nem), Lugano (Švi)
- skupina E: Macerata (Ita), Zenit Kazan (Rus), Posojilnica Dob (Avt), Lokomotiva Novosibrisk (Rus)
- skupina F: Jastrzebski (Pol), Halkbank Ankara (Tur), Tomis Constanta (Rom), Hypo Tirol Innsbruck (Avt)
- skupina G: Zaksa (Pol), Knack Roeselare (Bel), Friedrichshafen (Nem), Galatasaray (Tur).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ladovan
29. 06. 2013 11.39
+3
no res da igrajo v ljubljani tekme..ampak za mene so še vedno blejski odbojkarji
mateey
29. 06. 2013 15.02