Drugi športi

Ljubljanske kolesarke v drugo sezono med elito

Ljubljana, 24. 02. 2015 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Ljubljanskem gradu sta se predstavili ženska profesionalna ekipa BTC City Ljubljana in moška kontinentalna ekipa Radenska Ljubljana. Kolesarke čaka druga sezona med elito, letos bo eden od vrhuncev italijanska dirka Giro Rosa, ki se bo začela v slovenski prestolnici.

BTC City Ljubljano bodo v sezoni 2015 sestavljale Polona Batagelj, Špela Kern, Urša Pintar, Anja Rugelj, Alenka Novak, novinke Anita Žnidaršič, Tesa Vilar, Urška Žigart ter tujke Elena Valentini, Eugenia Bujak, Mia Radotić, Martina Ritter, Olena Pavlukina, Jelena Erić in Eva Lechner, sicer gorska kolesarka, ena najboljših zadnjih let v svetovnem pokalu olimpijskega krosa. Kot zanimivost velja omeniti, da je del priprav s cestnimi kolesarkami opravila tudi zadnja leta najboljša slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj, ki se je zdaj znova posvetila svoji primarni disciplini. "Posebnega pritiska ne čutimo, ker smo letošnjo zimo dobre trenirale. Nimamo ovir, da letošnja sezona ne bi bila še boljša kot lanska," je razložila Batageljeva. "Pomembno je, da smo ekipno dobri. Imamo nekaj odličnih tekmovalk. Če bomo delovale kot lani, ni ovir, da ne bi dosegle res dobrih rezultatov," pa je dodala Kernova. "Na začetku nisem mislil, da bomo tako hitro skovali projekt. Imeli smo srečo pri naboru tekmovalk. Bujakova in Ritterjeva sta uvrščeni med 80 tekmovalk na svetu, kar je izjemno. V nobeni ekipi ni takšnega vzdušja, dekleta sprejmejo vsako tujko, novinko. Marsikatero prepreko smo prebrodili lani, letos dobivamo veliko povabil za dirke. Program je obširen. Letos bo tekmovalo 37 ekip, upam, da bomo na koncu leta med 20 ekipami, da pridobimo povabilo za svetovno prvenstvo," je razložil glavni trener BTC City Ljubljane Gorazd Penko.

Ženska profesionalna ekipa BTC City Ljubljana
Ženska profesionalna ekipa BTC City Ljubljana FOTO: BTC City

Giro Rosa, ženska različica slovite dirke po Italiji in najzahtevnejša ženska dirka v koledarju Mednarodne kolesarske zveze, se bo začela 3. julija s prologom v Ljubljani. V Sloveniji bo še prva etapa, katere cilj bo v BTC Cityju.

Moška ekipa Radenske bo ena najmlajših med kontinentalnimi. Sezono bo zares začela v nedeljo na dirki za veliko nagrado Izole, čeprav je pred nekaj dnevi nastopila že v Poreču.

"Zgleda, da je moje poslanstvo, da se ukvarjam z mladimi. Naš moto je, da se ukvarjamo z mladimi in jih pripravimo na elitna tekmovanja," je povedal trener Radenske Marko Polanc.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
24. 02. 2015 16.50
-4