Drugi športi

Velenjčani blizu preobrata, toda zgodovinske zmage v ligi Seha so se v osjem gnezdu veselili pivovarji

Velenje, 07. 09. 2016 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v drugem krogu lige Seha na slovenskem derbiju slavili pri velenjskem Gorenju in tako kot prvi slovenski kolektiv osvojili točke v novem tekmovanju (26:27). Pivovarji so pod vodstvom Velenjčana Branka Tamšeta proti ekipi iz Rdeče dvorane zdaj neporaženi že na 16 zaporednih tekmah.

Po porazih na zadnjih tekmah sta si obe slovenski moštvi na evropskem derbiju želeli prvih točk v novem tekmovanju.
Po porazih na zadnjih tekmah sta si obe slovenski moštvi na evropskem derbiju želeli prvih točk v novem tekmovanju. FOTO: RK Gorenje Velenje/Goran Vadlja Kamenjašević

Celjani in Velenjčani so konec minulega tedna doživeli grenki izkušnji. Slovenski prvaki iz Celja v svojem premiernem nastopu v regionalnem tekmovanju Seha niso bili kos evropskim rokometnim velikanom iz madžarskega Veszprema, slovenski podprvaki iz Velenja pa so pogrnili na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v evropsko Ligo prvakov v slovaškem Prešovu. Njun današnji medsebojni obračun v ligi Seha je pripadel Celjanom. Po dokaj izenačenem začetku so sredi prvega polčasa v Rdeči dvorani zagospodarili izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta in si v 18. minuti priigrali štiri gole prednosti (11:7), na velik odmor pa odšli s prednostjo treh (16:13). Domače "ose" so se v drugem polčasu prebudile in zadihale za ovratnik gostom, ki jih je sprva reševal vratar Urban Lesjak s svojimi bravuroznimi obrambami. V 44. minuti so jih po golu Alema Toskića končno ujeli in izenačili na 20:20, štiri minute kasneje pa po zadetku Roka Golčarja tudi povedle z 22:21.

V dramatični in izenačeni končnici je dve minuti pred koncem Luka Žvižej zadel sedemmetrovko za vodstvo s 27:26, v živčnem zaključku pa Velenjčani niso dosegli izenačujočega gola, tudi po zaslugi absolutnega junaka tekme - celjskega vratarja Lesjaka. V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Toskić s sedmimi, v celjski pa Blaž Janc s šestimi zadetki.

Izid 2. kroga lige Seha:

Gorenje Velenje ‒ Celje Pivovarna Laško 26:27 (13:16)

Gorenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 3, Medved 2, Ovniček 1, Levc 2, Stojnić, Toskić 7, Mitrović 4, Potočnik, Golčar 3 (1), Kleč 1, Gams 1, Ratajec 2, Nosan, Brumen.

Celje: Lesjak, Gajić, Malus 2, Babarskas 3, Janc 6, Razgor, Marguč 4 (4), Grošelj 1, Poteko, Zarabec 1, Kodrin 1, Fižuleto, Mačkovšek 3, Mlakar 3, Žvižej 3 (2), Bećiri.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 1 (1), Celje Pivovarna Laško 8 (6).

Izključitve: Gorenje Velenje 6, Celje Pivovarna Laško 6 minut.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

baltazar2
08. 09. 2016 08.54
cele cele cele
Barbarezo
07. 09. 2016 19.49
+1
ENKRAT CELE VEDNO CELE !!!!