Drugi športi

Legendarni tenisač prepričan: 'Đokovića težijo mentalni problemi, saj poškodbe dostikrat vplivajo na psihični nivo igre'

Ljubljana, 04. 10. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub temu, da se je julija vsaj začasa poškodbe poslovil od teniških igrišč, srbski teniški as Novak Đoković še vedno dviguje prah v športnem prostoru. Številni tako ugibajo, kaj le se je dogodilo nekdanji številki ena v tenisu, med njimi pa je tudi legendarni ameriški tenisač John McEnroe.

Poškodba komolca mu je onemogočila nadaljevanje četrtfinalnega obračuna.
Poškodba komolca mu je onemogočila nadaljevanje četrtfinalnega obračuna. FOTO: AP

Teniška sezona se ni iztekla po pričakovanjih srbskega tenisača Novaka Đokovića, ki se je zaradi poškodbe komolca od igrišč poslovil že v juliju. Do težav, pri sicer dolgotrajni poškodbi, je prišlo v četrtfinalu prestižnega Wimbledona, ko je zaradi bolečine moral priznati premoč Čehu Tomašu Beydrichu. Prav zato so se v javnosti pojavila številna ugibanja in špekulacije, ki niso dale miru niti teniški legendi Johnu McEnroeju. "Težko je reči, saj je vsak posameznik svoja zgodba. Nisva si dovolj blizu, da bi vedel, kaj točno se dogaja ampak rekel bi, da ima Murray težave s poškodbami, medtem ko Đokovića težijo mentalni problemi. Res je, da poškodbe dostikrat vplivajo na mentalni nivo igre," je svoje mnenje v pogovoru z novinarji delila legenda svetovnega tenisa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kljub temu pa je odkrito priznal, da ga je močno presenetila Đokovićeva odločitev o menjavi celotne ekipe. "Bil sem presenečen. Običajno zmagovalne formule ne menjaš kar tako. Zamenjava celotne ekipe je nekaj neverjetnega. Nisem prepričan, zakaj se je tako odločil," je zaključil McEnroe. Srbski tenisač je namreč po turnirju v Rimu povsem razpustil svojo trenersko ekipo, vanj o pa povabil tudi novega fizioterapevta Ulysesa Badia. Slednji je tako v pogovoru z argentinskimi mediji priznal, da Srb že nestrpno pričakuje novo sezono. "Novakova poškodba je specifične narave, vendar jo uspešno nadzorujemo. Odločitev, da predčasno konča sezono je bila zagotovo ključna. Vidim ga, da v njem kar tli želja po vrnitvi na teniška igrišča," je povedal fizioterapevt , ki skrbi za Đokovićevo zdravje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
04. 10. 2017 19.14
-3
če se je lahko nadal vrnu se lahko tudi đoko ki ga je vedno deklasirau dajmo đoko!
Mariborrrrrrrrr
04. 10. 2017 21.52
-3
Vsem bo zaprl usta bojo videli nevoščljivci
JanZiska
04. 10. 2017 08.28
+9
Ime njegove mentalne težave je Padukone...
Mariborrrrrrrrr
04. 10. 2017 15.41
-3
lordslayer
04. 10. 2017 08.03
+9
hja, babnce so mu glavo zmešale, to'j to ...
Mariborrrrrrrrr
04. 10. 2017 18.48
-2
Rade 74
04. 10. 2017 07.39
+17
Psiha sigurno in od kar je zaposlil španskega guruja,da mu pere mozak,da je začel jesti otrobe pa plevel in čisto opustil meso,je tu ta rezultat.
Mariborrrrrrrrr
04. 10. 2017 15.42
-3