Drugi športi

Lazar na klopi Kazahstank

Hrpelje, 29. 02. 2012 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni trener in nekdanji strateg hrpeljskega Gold Cluba Vojko Lazar se aktivno vrača k rokometu. Tokrat v vlogi trenerja in selektorja ženske kazahstanske izbrane vrste.

Vojko Lazar se je s koncem rokometne pravljice v Hrpeljah – pisala sta jo skupaj z velikodušnim mecenom Lorisom Požarjem – odločil postaviti to priljubljeno športno panogo na stranski tir in se povsem posvetiti delu na upravni enoti Sežana, proste urice pa je preživljal na lovu. Kljub vsemu pa ga je vseskozi vleklo nazaj ob parket in pred dnevi je dočakal mamljivo ponudbo o sodelovanju s kazahstansko rokometno zvezo. Omenjeni je brez zadržkov odpotoval v Almati in teden dni spremljal delo tamkajšnjih ženskih kolektivov. "Vseskozi je bil v mojih mislih tudi rokomet, a po koncu hrpeljske zgodbe sem sklenil, da ga za nekaj časa postavim na stranski tir. Obstajale so nekatere ponudbe, a nobena tako dobra, da bi prekinil rokometni post in začel delovati v katerem izmed kolektivov," je za 24ur.com iz Almatija sporočil Lazar, ki se je po tednu dni spremljanja tamkajšnjega ženskega državnega prvenstva odločil, da sklene dogovor za eno leto.

Vojko Lazar (levo) se je dogovoril za enoletno sodelovanje s kazahstansko rokometno zvezo.
Vojko Lazar (levo) se je dogovoril za enoletno sodelovanje s kazahstansko rokometno zvezo. FOTO: Slavko Kolar

Kazahstanke čaka namreč nastop na azijskih igrah, kjer so cilji povezani z najvišjimi mesti, hkrati pa je želja vodstva zveze, da v prihodnjih mesecih sestavijo zasedbo, ki bi lahko tudi v prihodnjih sezonah predstavljala okostje izbrane vrste za največja tekmovanja. Potem ko se Kazahstanke niso uspele uvrstiti na olimpijske igre v Londonu, je vodstvo zveze (projekt vodi država) nemudoma odslovilo korejskega stratega, na vroč stolček pa bo sedaj sedel slovenski trener. "Izziva se ne bojim, moj cilj pa je, da uresničim želje vodstva tamkajšnje krovne organizacije. Videl sem, kaj in predvsem kako delajo, našel nekaj primernih igralk in predvsem sestavil okostje zasedbe, s katero bom začel projekt," je dodal Primorec, ki se tako iz Slovenije seli v Kazahstan, kjer bo z redkimi premori deloval kot selektor in trener tamkajšnje ženske izbrane vrste.

Finančne podrobnosti dogovora med Lazarjem in Kazahstansko rokometno zvezo niso znane, primorski trener pa ne bo imeli posebnih težav s sporazumevanjem v Kazahstanu, saj tekoče govori rusko.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.