Drugi športi

Latvala v Mehiki trdno v vodstvu

Leon, 06. 03. 2016 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Finec Jari-Matti Latvala (Volkswagen) trdno vodi na tretjem reliju za svetovno prvenstvo. V mehiškem Leonu ima po sobotni tretji etapi minuto in pol prednosti pred moštvenim sotekmovalcem, svetovnim prvakom Francozom Sebastienom Ogierjem.

Latvala vodi na reliju po Mehiki.
Latvala vodi na reliju po Mehiki. FOTO: redbull.com

Latvala je tako na poti k svoji prvi zmagi na mehiškem reliju, pa tudi k prvim točkam v sezoni, saj na prvih dveh relijih v sezonah v Monaku in na Švedskem ni bil uspešen. Tokrat mu gre precej bolje, v soboto pa je svojo prednost pred zasledovalci le še povečal. "Odlično sem se boril. Zdaj moram samo še dokončati reli," je bil zadovoljen Finec, Ogier pa je že priznal poraz: "Nič več ne morem dobiti." Francoz je plačal davek startni številki, saj je kot prvi na progi večkrat "čistil" teren za druge tekmece na prašnih makadamskih cestah v okolici Leona.

Trojno vodstvo Volkswagna je zapravil Norvežan Andreas Mikklesen, ki je bil tretji, a je naredil napako v 15. HP, tako da je na mesta, ki prinašajo stopničke, napredoval Španec Dani Sordo (Hyundai), ki pa zaostaja že dve minuti in 40 sekund. V nedeljo dirkače čakata le še dve hitrostni preizkušnji, vendar bo ena od njiju dolga kar 80 kilometrov, kar bo najdaljša HP v svetovnem prvenstvu po letu 1983.

Izidi, 3. etapa:
1. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/VW Polo-R) 3:27:22,8
2. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/VW Polo-R) + 1:35,7
3. Dani Sordo/Marc Marti (Špa/Hyundai i20) 2:40,4
4. Mads Oestberg/Ola Floene (Nor/Ford Fiesta RS) 4:48,8
5. Hayden Paddon/John Kennard (NZl/Hyundai i20) 5:42,1
6. Ott Tänak/Raigo Molder (Est/Ford Fiesta RS) 7:50,5
7. Martin Prokop/Jan Tomanek (Češ/Ford Fiesta RS) 9:23,5
8. Lorenzo Bertelli/Simone Scattolin (Ita/Ford Fiesta RS)
10:19,5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.