Drugi športi

Lahko Celjani preglasijo Madžare?

Celje, 16. 09. 2017 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V celjskem Zlatorogu se začenja rokometna Lige prvakov. Celju Pivovarni Laško bo nasproti stal evropski gigant Telekom Veszprem, dvoboj pa se obeta tudi na tribunah. Le redki so doslej utišali armado madžarskih navijačev, a v Celju so odločeni, da se bo to zgodilo.

Vratar Urban Lesjak.
Vratar Urban Lesjak. FOTO: SEHA
Slovenski državni rokometni prvaki, igralci Celja Pivovarne Laško, začenjajo sezono med elito Lige prvakov. Njihov uvodni tekmec bo stari znanec Telekom Veszprem. Eden najbogatejših rokometnih klubov na stari celini, ki v knežje mesto prihaja z armado navijačev. V Celje naj bi jih organizirano prispelo vsaj 1200, zato si je vodstvo kluba skupaj z igralci, v zadnjih tednih, močno prizadevalo na najrazličenjše načine privabiti na tekmo privabiti kar največ celjskih in slovenskih podpornikov rokometa. Nenazadnje videti na delu Veszprem, s tremi slovenskimi igralci (reprezentantoma Blažem Blagotinškom ter Gašperjem Margučem in nekdanjim reprezentantom Draganom Gajićem), ni vsakdanja priložnost. Kot pomlajena in vidno spremenjena celjska zasedba, nima vsak dan priložnosti igrati proti eni najmočnejših zasedb na stari celini.

Moštvo se namreč redno uvršča na zaključni turnir najboljše četverice Lige prvakov – dve leti nazaj so jih v finalu premagali igralci poljskih Kielc, minulo sezono so se veselili 3. mesta - , letos pa so odločeni narediti vse, da bi vsaj ponovili lanske dosežke. “Želim si tudi, da bodo naši navijači na čelu s Florijani in vsemi ostalimi, ki bodo prišli v Zlatorog, vsaj na takšnem nivoju kot številni organizirani madžarski navijači, ki prihajajo v Celje. Ob podpori in našem maksimumu, se lahko nadejamo dobre igre in zanimivega rokometa,” pred dvobojem razmišlja celjski trener Branko Tamše, ki je s svojimi varovanci uspešno krenil v tekmovalno leto. Rumeno-modri so osvojili slovenski superpokal, dobili slovenski derbi v ligi SEHA, zmagali na gostovanju v Prešovu in zdaj si želijo še uspešne premiere v Ligi prvakov.

V kolikor bodo gledalci njihov dodatni igralec, se lahko morda resnično nadejajo uspešnega uvoda v letošnjo evropsko sezono, kjer so finančno gledano zanesljivo palček med tekmeci v skupinskem delu tekmovanja. A ne zmaguje denar, zmaguje srce. To so letos že dokazali nogometaši Maribora.

Rokometaši Celja računajo na pomoč svojih zvestih navijačev.
Rokometaši Celja računajo na pomoč svojih zvestih navijačev. FOTO: SEHA
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.