Drugi športi

L'Equipe: Legendarni Coe kandidat za predsednika IAAF

Pariz, 27. 11. 2014 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanec Sebastian Coe, dvakratni olimpijski prvak v teku na 1500 metrov, bo kandidiral za predsednika Mednarodne atletske zveze, je danes poročal francoski športni časnik L'Equipe.

Kandidat za predsednika Mednarodne atletske zveze Sebastian Coe.
Kandidat za predsednika Mednarodne atletske zveze Sebastian Coe. FOTO: Reuters

"Sem kandidat za predsednika IAAF, kjer se bo predsedniški stolček izpraznil avgusta prihodnje leto," je povedal 58-letni Sebastian Coe, ki želi na tem mestu zamenjati zdajšnjega predsednika Senegalca Lamineja Diacka. Coe, trenutno eden podpredsednikov IAAF, meni, da krovna atletska organizacija potrebuje spremembe. Med drugim trdi, da je devetdnevno svetovno prvenstvo predolgo za napetost pred TV zasloni, predvsem zaradi mlajših gledalcev. Coe pravi, da bo treba pregledati tudi sistem tekmovanj v diamantni ligi, kjer je po njegovem mnenju trenutno prenatrpan program, obenem pa je ta premalo prožen in zato številnim mladim talentom onemogoča nastop na najvišji ravni. Coe je bil tudi predsednik organizacijskega odbora londonskih olimpijskih iger leta 2012 in predseduje britanskemu olimpijskemu komiteju. Zdaj se bo potegoval še za predsedniško mesto v IAAF, saj je 81-letni Diack, ki je na tem stolčku leta 1999 nasledil umrlega Italijana Prima Nebiola, že napovedal, da za predsedniško mesto ne bo več potegoval.

Snežana Rodić, Primož Kozmus in Sergej Bubka
Snežana Rodić, Primož Kozmus in Sergej Bubka FOTO: Damjan Žibert

Glavni tekmec Britancu za predsedniško mesto bo bržkone legendarni ukrajinski skakalec ob palici Sergej Bubka, ki je nazadnje kandidiral tudi za predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.