Drugi športi

V finalu Wimbledona Kvitova proti Bouchardovi

London, 03. 07. 2014 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V finalu teniškega turnirja v Wimbledonu se bosta pomerili Eugenie Bouchard in Petra Kvitova. Kanadčanka je s 7:6 in 6:2 odpravila Romunko Simono Halep, Čehinja pa s 7:6 in 6:1 rojakinjo Lucie Šafarovo.

Eugenie Bouchard
Eugenie Bouchard FOTO: Reuters

Oba ženska polfinalna obračuna sta imela podoben razplet. V uvodnem izenačenem nizu sta zmagovalki dobili podaljšani igri in nato dokaj gladko druga niza. Dvajsetletna Eugenie Bouchard je še na tretjem velikem slamu zaigrala v polfinalu. V svojem drugem nastopu med članicami na wimbledonski travi, lani je prišla do tretjega kroga, pa je za preboj v finale ugnala trenutno tretjo igralko sveta. Kanadčanka je imela v osmi igri drugega niza dve zaključni žogici, Romunka Simona Halep je prišla do prednosti, Bouchardovi pa je kljub malce nervoznemu zaključku uspelo izkoristiti tretjo zaključno žogico.

"Na koncu je bilo kar težko. Potrebovala sem kar veliko psihične moči, da sem zmogla tekmo pripeljati do konca. To je bil moj najtežji dvoboj doslej, sedaj pa se veselim naslednjega izziva. Nisem presenečena, da sem tako visoko, saj je za mano veliko let treningov in veliko trdega dela. Dva tedna se mi je uspelo obdržati v igri. Zato bom v finalu sedaj lahko povsem mirna in bom skušala prikazati vse svoje znanje," je napovedala Bouchardova.

Visoka in svetlolasa Bouchardova, s svojo fotogeničnostjo velja za velik marketinški potencial, bo prihodnji teden na svetovni lestvici prišla na sedmo mesto, kar je najvišja uvrstitev katere izmed tenisačic iz Kanade. Letos se ji na odprtih prvenstvih Avstralije in Francije ni uspelo prebiti v finale, ker sta jo pred tem izločili poznejši zmagovalki Kitajka Na Li in na Roland Garrosu Rusinja Marija Šarapova.

Triindvajsetletna Romunka se je prvič uvrstila v polfinale največjih štirih turnirjev na svetu in bila pred tem najvišje, v četrtfinalu, na začetku letošnjega leta v Avstraliji.

Petra Kvitova
Petra Kvitova FOTO: Reuters

Petra Kvitova je v finale napredovala dokaj gladko, po vsega uri in 20 minutah ter osmih asih. V prvem nizu je Lucie Šafarova sicer še igrala enakovredno in si priborila podaljšano igro, ki jo je tesno izgubila, v nadaljevanju pa je dobila le še eno igro in se po tretjem češkem polfinalnem dvoboju na turnirjih za grand slam po letu 1968 poslovila od tekmovanja.

Kvitova se je še drugič uvrstila v finale Wimbledona; leta 2011 ji je uspelo visoko dvigniti v zrak krožnik Venus Rosewater, ki ga prejme zmagovalka. Štiriindvajsetletnica je pred tremi leti presenetljivo premagala Šarapovo, v finalih za grand slam pa je doslej igrala štirikrat in trikrat izgubila.

"Zelo lepo se je spomniti te tekme in finalnega zmagoslavja. Zelo si želim, da bi mi uspelo tudi v drugo. Priznati moram, da je bil že današnji dvoboj poln emocij, saj sva s Šafarovo prijateljici. Dolgo se poznava, ne le iz teniških igrišč, ampak tudi izven njih. Igrala je izvrstno, posebej v prvem nizu, in vesela sem, da sem zmagala v podaljšani igri. Potem mi je stekel servis in je bilo lažje," je dejala Kvitova po dvoboju s 27-letno Šafarovo.

Izid, polfinale:
Petra Kvitova (Češ/6) - Lucie Šafarova (Češ/23) 7:6 (6), 6:1;

Eugenie Bouchard (Kan/13) - Simona Halep (Rom/3) 7:6 (5), 6:2.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AjdeMiPopuši
05. 07. 2014 12.55
Simpatični Genie privoščim zmago!
maja1966
04. 07. 2014 07.54
Romunka je bila v Parizu finalistka!!!!! To pomeni, da je bila tudi že v polfinalu grand slama...... Jao 24UR......
SchumiUberAlles
03. 07. 2014 22.33
+4
Zaslužen finale je tu! V letošnji sezoni že 2-krat v polfinalu turnirjev za GS (Australian Open, Roland Garros), tokrat pa v Wimbledonu še korak dlje in prvi finale v karieri. Odlično se znajde na vseh treh podlagah. Prihodnost tenisa. Ajde Genie, srečno v finalu!!!