Drugi športi

Kubanski boksar umrl, zdravniki ga pred vstopom v ring kljub slabemu počutju niso želeli pregledati

Havana, Miami, 19. 06. 2016 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kubanski amaterski boksar, 19-letni Yerandy Fuentes Lopez, se je v drugi rundi dvoboja na turnirju v Havani nenadoma zgrudil in umrl. Poznejša obdukcija je pokala, da je šlo za zastoj srca.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO: AP

Do nesrečnega dogodka je prišlo že 4. junija v Havani. Nesrečni Yerandy Fuentes Lopez je sodeloval pri odprtju vsakoletnega memorialnega turnirja v spomin na Roberta Balada, olimpijskega prvaka v supertežki kategoriji iz Barcelone leta 1992, ki je umrl v 25. letu starosti. Uradni kubanski mediji so njegovo smrt skušali prikriti, potrdili pa so jo šele v soboto po lokalnem času. Do razkritja je prišlo šele po tem, ko so v Miamiju v petek, kjer živi ogromno kubanskih prebežnikov, objavili video, v katerem se vidi, kako se je Fuentes Lopez opotekal po ringu, nato pa se je, ne da bi se ga nasprotnik dotaknil, nenadoma zgrudil. Pomagala mu ni niti hitra zdravniška pomoč, poznejša obdukcija pa je pokazala, da je umrl zaradi srčnega napada.

Njegov bratranec Jesus Matthew Martinez je za medije iz Miamija povedal, da je Fuentes že pred dvobojem potožil svojemu trenerju, da se počuti slabo. Po Martinezovih besedah ga zdravnik ni želel niti pregledati. Turnir, ki bi sicer moral potekati med 4. in 8. junijem v Havani, so po nesrečnem dogodku prekinili. Fuentes Lopez je Kubo leta 2013 predstavljal na mladinskem svetovnem prvenstvu v Kijevu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
20. 06. 2016 09.58
-1
plemeniti šport,junaška smrt. Vsak športnik se mora zavedati , da bo za svoje početje prej kot slej plačal,doping,nepravilen trening, nenadzor zdravnika.... je idealno za prezgodnjo smrt