Drugi športi

Krivokapić: Slovenska liga je kakovostna!

Koper, 03. 08. 2010 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novopečeni rokometaš koprskega Cimosa Milorad Krivokapić je že opravil prve treninge v dresu prvoligaša z Obale, s katerim je sklenil dveletno pogodbo.

Vodstvo rokometnega kluba Cimos Koper je po odhodu Balasza Laluske našlo kakovostno rešitev na položaju desnega zunanjega igralca, saj bo v novi tekmovalni sezoni zanje igral Milorad Krivokapić, ki se je že priključil prvoligašu z Obale. Po zdravstvenih težavah, ki so ga pestile (tromboza), naj bi bilo vse v najlepšem redu, tako da komaj čaka, da se tekmovalni del sezone začne. Bombarder, ki ima tako madžarski kot tudi srbski potni list, bo zagotovo velika okrepitev za klub.

Milorad Krivokapić
Milorad Krivokapić FOTO: Reuters

Po izjemnih partijah v končnici madžarskega prvenstva ste se odločili zapustiti Szeged in se preselili v Koper. Kako ste zadovoljni s svojo novo sredino?
"Mislim, da je vse tako, kot sem pričakoval. Klub je dobro organiziran, mesto sem v preteklosti nekajkrat že obiskal, tako da posebnih težav s privajanjem na novo delovno okolje ne pričakujem. Glede na ekipo, ki jo imamo, mislim, da je drugo mesto dosegljiv cilj, morebiti pa se nam uspe celo še bolj približati Celju. Če se nam ponudi priložnost, bomo to zagotovo storili.

Kaj je odločilo o vaši selitvi v novo delovno okolje?
"Odločal sem med ponudbami, a v Kopru so bili najbolj konkretni. Menim, da je napočil trenutek, ko je bilo treba zamenjati sredino. V Szegedu je bilo kar nekaj težav in tudi ekonomska situacija ni bila najboljša. Sem oče dveh otrok in veste, kaj to prinaša. Zagotovo pa je k moji odločitvi pripomogla tudi kakovost slovenskega prvenstva. Liga je iz leta v leto bolj izenačena, tu se igra dober rokomet in ne vidim razloga, zakaj ne bi igral v Sloveniji.

V zadnjih letih ste imeli nekaj zdravstvenih težav. Tromboza vam je zagotovo otežila igranje. Kako je z vašim zdravjem danes?
"Zaenkrat je vse odlično. Obiskujem zdravnika, odhajam na redne preglede in mislim, da posebnih težav ne gre pričakovati.

Cilji klubskega vodstva so jasni. Kakšne so vaše osebne želje?
"V prvi vrsti, da bom zdrav.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jamaican
03. 08. 2010 14.18
mja rokomet je čist drugo kot nogomet