Drugi športi

Krimovke so se borile, a na koncu pričakovano izgubile

Ljubljana, 16. 10. 2015 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima so novo sezono lige prvakinj vstopile z domačo tekmo proti romunski ekipi Baia Mare. Gostje so na papirju veljale za favoritinje, Ljubljančanke je namreč pred sezono zapustilo kar osem igralk. Romunke, ki imajo v ekipi številne tujke, so slavile s 33:27.

Marta Bon
Marta Bon FOTO: Damjan Žibert
Znova dodobra prenovljena ekipa slovenskih državnih prvakinj je s porazom začela sezono lige prvakinj. Kljub temu pa so domače predvsem v prvem polčasu pokazale solidno predstavo, v drugem pa je prišla do izraza tudi daljša klop romunske zasedbe, čeprav ta, tudi z nekdanjima krimovkama Allison Pineau in Patricio Vizitiu, ni pokazala rokometa, ki so ga mnogi od igralk v njenem dresu pričakovali. Trenerka Krima Marta Bon je v začetno postavo uvrstila vratarko Sergejo Stefanišin, krožno napadalko Vesno Milanović-Litre, krilni napadalki Tamaro Mavsar in Majo Luković ter zunanje igralke Mirjeto Bajramosko, Marijo Obradović in Nino Zulić, organizatorko igre. Čeprav je obema ekipama v tem delu igre uspelo nekajkrat pobegniti za dva zadetka, Krimu prvič pri 4:2 v četrti minuti, Romunkam pa v 15. minuti po drugi zaporedni sedemmetrovki Pineaujeve, pa je bil prvi polčas popolnoma enakovreden, tudi domače mlade igralke so pustile soliden vtis.

Marta Bon
Marta Bon FOTO: Damjan Žibert

Obe ekipi, pri domači je Bonova v igro poslala tudi Elizabeth Omoregie, Polono Barič, Ano Zrimšek in v vrata Mišo Marinček, sta delali napake, obrambi sta bili povprečni, na koncu pa je izpadlo kot strelski dvoboj nekdanjih soigralk, Mavsarjeve na Krimovi in Pineaujeve na gostujoči strani. Prva je uvodnih 30 minut končala s šestimi, druga pa s sedmimi goli. Prav zadetek razlike pa je bil v korist Romunk tudi ob polčasu. Drugi del se je začel z naletom gostij, ki so hitro, v 33. minuti, vodile že z 19:15 po zadetku Melinde Geiger. Pet minut pozneje je nekdanja krimovka Pineaujeva zadela za 22:17, ko pa je v 40. minuti Adriana Nechita zadela za 24.18, je bilo jasno, da bo prevladovala kakovostnejša ekipa iz Romunije z daljšo klopjo. Slovenske prvakinje - in na drugi strani nič bolj odgovorne Romunke - so v nadaljevanju zapravljale žogo za žogo, delale napako za napako, po več kot petminutni strelski suši pa je le zadela Baričeva za 21:24.

V 50. minuti je nekaj upanja domačim obudila Omoregiejeva z golom za 23:25, posebej zaradi dejstva, da finančno prav tako ne več močne gostje niso še zdaleč pokazale takega rokometa, kot bi ga poimensko lahko. Vseeno pa je bilo to dovolj za prvi romunski točki v sezoni. Ti dve je v 59. minuti potrdila razpoložena Lois Abbingh z golom za 31:26 v 59. minuti.

Izid, liga prvakinj, 1. krog, skupina A:

Krim Mercator - Baia Mare 27:33 (15:16)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.