Drugi športi

Krimovke z novo prepričljivo zmago nad Gdynio potrdile napredovanje v drugi del Lige prvakinje

Ljubljana, 04. 11. 2017 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so z novo prepričljivo zmago nad poljsko Gdynio (29:22) potrdile uvrstitev v drugi del Lige prvakinj. Izbranke Uroša Bregarja so bile skozi celotno srečanje v dvorani Kodeljevo precej boljše tekmice in bodo tako zadnji tekmi prvega dela tekmovanja lahko odigrale povsem sproščeno.

Krimovke so še drugič v dobrem tednu dni premagale Vistal Gdynio, tudi druga tekma se je končala z visokim rezultatom v prid izbrank Uroša Bregarja. Na prvi tekmi so njegove varovanke slavile z 29:19, danes pa z 29:22, z novim parom točk pa so si zagotovile napredovanje v drugi del Lige prvakinj.

Krimovke so še z drugo zmago nad poljsko Gdynio v zadnjem tednu dni potrdile uvrstitev v drugi del rokometne Lige prvakinj.
Krimovke so še z drugo zmago nad poljsko Gdynio v zadnjem tednu dni potrdile uvrstitev v drugi del rokometne Lige prvakinj. FOTO: Aljoša Kravanja

Ljubljanske rokometašice so velik korak do novega para točk naredile že v prvem polčasu. Poljakinje so vodile le enkrat, v sedmi minuti so po uspešno izvedeni sedemmetrovki povedle s 4:3. Nato so imele priložnost za +2, kar pa je preprečila Miša Marinček, po še drugi njeni obrambi pa je Alja Koren Krimovke spet popeljala v prednost. V 10. minuti so domače prvič na tekmi povedle z dvema goloma prednosti, za še višjo prednost pa so v tem obdobju naredile kakšno napako preveč. V drugi polovici prvega polčasa so "tigrice" strnile obrambne vrste, kar se jim je obrestovalo. Gostje so se v napadu mučile, domačinke pa so počasi začele nabirati prednost. V 20. minuti so povedle s štirimi goli prednosti. Čeprav so se igralke Vistala v 25. minuti približale na 10:12, so slovenske prvakinje na odmor šle z lepo prednostjo 16:11.

Drugi polčas so igralke Vistala začele bolje, po dveh golih so zaostanek zmanjšale na 13:16. V 37. minuti so Ljubljančanke spet vodile s petimi goli, v 52. minuti pa so prvič na tekmi povedle s +6 (25:19). Nekaj trenutkov kasneje je Jelena Despotović zadela za +7 in poljska klop je klicala minuto odmora. Aneja Beganović je pet minut do konca zadela za 27:20, Miša Marinček je zatem zbrala obrambo, Maria Adler je zadela za +8, Polona Barič po protinapadu za +9 in Vistal je bil na kolenih.

Prvi strelki Krima sta bili Polona Barič in Tjaša Stanko, dosegli sta po šest zadetkov.

Izid:
Krim Mercator - Vistal Gdynia 29:22 (16:11)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
05. 11. 2017 08.33
+0
zakaj rokometasice nenosjo take hlačke kot odbojkasice hehe