Drugi športi

Krimovke z Norveške z dvema zadetkoma zaostanka

Oslo, 20. 02. 2016 20.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v današnji prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalk v gosteh izgubile z norveškim Kristiansandom s 27:29 (15:15). Z minimalnim porazom še ohranjajo možnosti za napredovanje v polfinale.

Krimovke se z Norveške vračajo z dvema zadetkoma zaostanka.
Krimovke se z Norveške vračajo z dvema zadetkoma zaostanka. FOTO: Miro Majcen

Rokometašice ljubljanskega Krima so na prvi četrtfinalni tekmi prikazale igro vzponov in padcev, navkljub grozečemu visokemu porazu pa so se v končnici vendarle zbrale in si pred povratnim dvobojem, ki bo prihodnjo soboto v slovenski prestolnici, priigrale aktiven izid. Prva tekma je pokazala, da gre za zelo izenačene tekmice, ljubljanska zasedba pa bo na povratni tekmi skušala nadoknaditi dva gola zaostanka proti trenutno petouvrščeni ekipi elitne norveške lige. Krimovke so sijajno odprle tekmo. V uvodnih dvajsetih minutah so prevladovale na skandinavskem parketu ter si z dobro predstavo v obrambi in preudarno v napadu v 19. minuti priigrale kar šest golov prednosti (12:6), nato pa je v njihovi igri sledil vratolomen padec. Le tri minute kasneje so Norvežanke prepolovile zaostanek (12:9), v 25. minuti so se Ljubljančankam približale na gol zaostanka (13:12), minuto pred odhodom na veliki odmor pa tudi povsem ujele izbranke Uroša Bregarja in izenačile na 14:14.

Tekmice so drugo polovico tekme začele poravnane (15:15), dve minuti kasneje pa so slovenske prvakinje tekmicam prvič na dvoboju pogledale v hrbet in zaostale s 15:16. Krimovke v nadaljevanju nikakor niso našle pravega ritma, tri minute kasneje pa je Bregar pri zaostanku 16:128 zahteval minuto odmora. A napotki ljubljanskega trenerja, ki je pred kratkim zamenjal Marto Bon, niso obrodili sadov, njegove varovanke so v 48. minuti zaostale za šest golov (20:26), v končnici pa vendarle prepolovile razliko in ohranile upanje za preboj v polfinale drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. V ljubljanski ekipi sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Mirjeta Bajramoska z enajstimi goli, Tamara Mavsar je dosegla šest zadetkov.

Izid prve tekme četrtfinala:
Kristiansand - Krim Mercator 29:27 (15:15)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.